REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Jak jsme s Cointreau Fizz oslavily polovinu prázdnin

08.08.2019 | Testování

Zatímco děti začátek srpna vítají pomalu v slzách, rodiče, kteří neustále řeší hlídání, tábory, příměstské tábory a další radosti, mají v podstatě důvod k oslavě. A nejinak je tomu i u nás v redakci. Letos jsme ostatně pojaly oslavu konce první poloviny prázdnin stylově – ve společnosti stylových drinků s likérem Cointreau Fizz.


Celkové hodnocení: 95%

Hodnocení: 47 testerek


Cointreau (čte se kuantró) je francouzský pomerančový likér, ze kterého vykouzlíte celou řadu úžasně lehkých koktejlů, jež přímo evokují léto. Ukrývá v sobě kombinaci sladkých i hořkých pomerančů a jeho chuť si zamilujete. Není divu, že si ho kdysi oblíbila i francouzská smetánka! Ostatně my se k ní v redakci rády připojily…

Francouzské osvěžení plné léta

Cointreau Fizz

Co potřebujete k přípravě osvěžujícího Cointreau Fizz?
* 4 cl Cointreau
* čerstvou šťávu z 1/2 limetky
* 8 cl sody
* led
* plátky limetky na ozdobu
Drink můžete ozdobit a ochutit jakýmkoli oblíbeným ovocem.

Do testování se tentokrát zapojily všechny redakční mámy, které tak nejen symbolicky oslavily, že celý ten kolotoč přemýšlení, kam umístit dítka, když je školka a škola zavřená, vstupuje konečně do své druhé poloviny. A jak se Cointreau osvědčil?

„Mám pro koktejly obecně slabost, takže tohle testování bylo něco pro mě. Překvapilo mě, že má Cointreau 40 procent alkoholu, protože v drinku vůbec nepůsobil nějak silně. Vzhledem k tomu, že v balení, které jsme do redakce dostaly, byla i malá brožurka s nápady na koktejly Cointreau Fizz, rozhodly jsme se postupně vyzkoušet všechny. Za sebe ale stejně musím dát nejvíc bodů klasickému Cointreau Fizz, tedy s limetkou. Neskutečně osvěžující záležitost!“ rozplývala se naše šéfredaktorka Petra.

Likér, jehož název pro nejednoho Čecha (o nás v redakci nemluvě) znamená takové menší logopedické cvičení, má neuvěřitelnou 170letou historii. V roce 1849 totiž založil Eduard Cointreau továrnu na výrobu destilátů ve francouzském městě Angers a pojmenoval ji – jak jinak – po sobě.

„Líbí se mi, že při výrobě Cointreau jsou používány tradiční metody destilace a hlavně stoprocentně přírodní suroviny. Myslím, že i to je důvod, proč tenhle likér chutná tak skvěle,“ chválila naše redaktorka Lenka, která nedala dopustit na Cointreau Fizz s malinami. „Jsou pro mě už odmalička symbolem léta, prázdnin, dětství na chalupě… A i když jsem byla docela skeptická, s pomerančovou chutí likéru chutnají v drinku prostě úžasně!“

Barmanem snadno a rychle

S Cointreau Fizz navíc nemusíte vymýšlet nic složitého a obíhat obchody v blízkém či dalekém okolí, abyste sehnaly všechny možné suroviny na přípravu koktejlu. „Stačí limetka, sodovka a pak už vlastně jakékoli ovoce, které máte rádi. No a samozřejmě Cointreau!“ usmívá se ambasadorka našeho testování Denisa. „U mě vyhrála varianta s pomerančem, na mixování mnoha různých příchutí zrovna nejsem, takže tahle jednoduchá a čistá chuť byla přesně pro mě. I když pokud by mi někdo nabídl verzi s jahodou a mátou, kterou vedle mě upíjela celý testovací večer Kristýnka, určitě bych nepohrdla,“ směje se.

Asi nejzvědavější jsme byly na Cointreau Fizz Tea, tedy s čajem. „To prostě do sklenice se základním receptem přihodíte sáček s černým čajem a jen napjatě čekáte, co se stane. A že se toho stane! Vykouzlíte asi největší překvapení celého testování. Úžasnou kombinaci chutí. Líbí se mi, že čaj pomerančové aroma nepřebije, ale krásně doplní. A navíc – takhle originální koktejl jen tak někdo nenamíchá, takže u přátel určitě zabodujete,“ doplňuje Petra.

„Nikdy jsem si na míchání koktejlů netroufla, přišlo mi, že člověk – pokud nemíchá kolu s rumem – musí mít pomalu barmanský kurz, pak ještě výbavu a spoustu exotických surovin… Ale Cointreau je pro mě takový malý zázrak, se kterým se v barmana snadno promění kdokoli. A dobrá zpráva – díky vyváženosti sladké a hořké chuti to vůbec není ‚pití pro ženský‘. Chutná i mužům, což ostatně dokazuje i můj manžel, na kterém jsem Cointreau otestovala hned o víkendu. Takže u nás v domácím baru už tenhle likér místo má,“ uzavírá za všechny spokojené testerky Kristýna.

Více informací a inspirace najdete na bottlesandstories.cz nebo následujícím videu:

13.09.2023

Příjemná lehce hořká chuť. Pěkně osvěží. Cointreau Fizz mě příjemně překvapilo.

19.01.2023

Nedávno jsem ochutnala a byla jsem moc mile překvapená.Chutná mi

20.12.2022

Je to super, rozhodně všichni vyzkoušejte, moc doporučuji

20.11.2022

skvělá chut, určitě to stojí za vyzkoušení

žádné není

28.10.2022

Výborná osvěžující chuť, hlavně na horké letní dny

29.08.2022

V létě ideální, výborná osvěžující chuť. Rychle připravený!

16.08.2022

Nedávno jsem měla možnost ochutnat tento nápoj u známé a musím říct, že jsem byla mile překvapena. Chuť je mírně hořká.

22.06.2022

Zajimavy zmena od aperolu. Ackoliv jsem vic standardni. Toto neni vubec spatne.

21.12.2021

Skvělá chut, cena je ok. Je velmi chutný

Žádné jsme nenašli

24.08.2021

Boží 🤩🤩🤩 skvělá chuť, cena i možnost mixu

Nejsou žádné.

13.03.2021

naprostu skvělé na léto, jen u nás zmizelo nějak rychle🥺😂

17.02.2021

Cointreau je jeden z mých nejoblíbenějších letních píti! Příjemně hořký a přitom osvěžující. Ideální ve spojitosti s limetkou a třtinovým cukrem.

Uvítala bych ještě větší láhev klidně 1,5l, protože mizí velmi rychle :D

04.12.2020

Jedno jediné slovo 😂😂 B52 Cointreau se do toho perfektně hodí. Šup šup trochu ohně na párty

Nic

10.07.2020

Super pomocník na léto, na drink s ledem a citronem

27.11.2019

Skvělá chuť, do koktejlů opravdu úžasný. Zkusili jsme v létě, s ledem a limetkou za 1 a ještě lepší s černým čajem. Teď jsme omezili, ale v létě super k posezení venku.

Nic

06.11.2019

Hořko sladká chuť je má vůbec nejoblíbenější. V kombinaci s ledem a plátkem limety nebo citrónu je ideální tento nápoj k popíjení v letních večerech na terase. Dovedu si tento likér představit i v různých míchaných koktejlech.

14.10.2019

Tento likér mám doma a přiznám se, že mě příjemně překvapil. Dělala jsem z něj v létě koktejly se sodovkou, limetkou a ledem. Nic tak vynikajícího jsem už dlouho neochutnala! Ta jeho hořko-sladká chuť je zkrátka úžasná!

Vyšší cena

05.10.2019

Opravdová letní dobrota. Už jen barva samotná připomíná sluneční záře a chuť je prostě skvělá. Lahodná, osvěžující ve všech koktejlech. Evokuje léto, moře, prázdniny. Voní, chutná, rozzáří každou párty a posezení s přáteli.

29.09.2019

Vynikající jak samotný jako panák tak i v koktejlu. Poprvé jsem ho vyzkoušela minulý rok na narozeninách a mile mě překvapil svou jemnou chutí a pitelností. Koktejly jsou lehké s výraznou jedinečnou chutí :-)

Cena

20.09.2019

Samotný není moc dobrý ale v koktejlech je naprosto skvělý....Moc nepiji ale různé koktejly ráda přes léto dám... a z tohoto likéru se dají umíchat docela dobré koktejly :D takže za mě můžu doporučit :)

16.09.2019

Cointreau Fizz jsem si tohle léto obzvláště oblíbila. Samotná vůně vás přímo láká ochutnat. A musím poznamenat, že u jednoho z mála likérů je opravdu cítit ta nezaměnitelná chuť pomerančů. S ledem a a plátkem pomeranče je to naprostá osvěžující bomba. :)

13.09.2019

Tak na podobné výstřelky si ráda potrpím. Chuť je sladká, takže je to něco pro mě. Moc mi chutá a mé návstěvě taky. Určitě ho ráda doporučm i dalším lidm, hlavně mámě, která likéry zbožňuje :) navíc i pěkně voní

05.09.2019

Eduard Cointreau a jeho Cointreau Fizz s pomerancovou prichuti vam v drinku zazene chmury na dusi, alkohol v mirne podobe je lek, tak sahnete treba po tomto vyrobku francouzskem a uvidite, potesi, povzbudi, pohladi chutove bunky

30.08.2019

Tento nápoj jsem neochutnala, ale myslím si, že bude velmi dobře chutnat, protože při výrobě Cointreau jsou používány tradiční metody destilace a hlavně stoprocentně přírodní suroviny, což velice kvituji. Věřím, že nápoj má velmi lahodnou chuť.

30.08.2019

Měla jsem možnost vykoušet u mé kamarádky-ona rada experimentuje a zkouší nové drinky...Sice mi to chutnalo,ale nedám dopustit na klasické mojito a další letní drinky.Mám ráda spíš sladké příchutě a svěží chut.

Zatím žádné nejsou.

28.08.2019

Cointreau Fizz je pomerančový likér, který mě dvakrát nenadchl. Nicméně 40% obsah alkoholu jee pro mě velice silný. Zkoušela jsem jej čistý, což nebyl nejlepší napád, ale také s ledem což bylo o něco lepší.

27.08.2019

Tento míchaný drink jsem ještě neměla možnost vyzkoušet, Ale podte toho, co do toho patří, si myslím, že by mi zachutnal. Vyzkoušet by se mělo všechno. Mám ráda drinky osvěžující, plné ledu a chuti léta,

-

21.08.2019

Tento pomerančový likér jsem poprvé vyzkoušela minulý rok v létě. Nejdříve jsem ho chtěla jen tak ze zajímavosti ochutnat a využít do různých letních drinků, ale nakonec ho používám nejen k letnímu zpestření drinků, ale světu div se k vaření či pečení :-) Je neuvěřitelné kolik klasických kuchařek či světových kuchařů využívá tento drink do svých jedinečných receptů.

21.08.2019

Celkově mě tato lihovina nenadchla, jsem náturou spíš vinař, ale nepohrdnu ani dobrým rumem nebo whisky, ale tohle mi nic neříká. Vzala jsem láhev (dárek) na dovču s kamarádkou, že si uděláme příjemnou chvilku večer, ale nechutnalo nám to. Ať jsme to zkusily namíchat jakkoli nebo pít i samostatně, měli jsme problém láhev "ztrestat" do konce dovolené. Opravdu nezaujal...

záporného jsem nic neshledala, jen nám to prostě nechutná, možná je to dost sladké, víc než my rádi...

20.08.2019

Cointreau jsem poznala během letní oslavy,kde se připravovaly různé mícháné nápoje.Chuť i vůně mně moc překvapily.A v kombinaci s limetkou mně osobně moc chutná.Opravdu zajímavý francouzský likér,který chutná hlavně ženám,ale ani muži ho neodmítají.

nic negativního nemám

19.08.2019

Cointreau jsme vyzkoušely s kamarádkama na prázdninové oslavě a udělaly jsme si tradiční Cointreau Fizz, máme totiž rádi spritz a tohle je podobné dokonce nám to chutnalo více, tedy polovině :-P ale všem nám to chutnalo ale problém byl, že nám to rychle došlo ;-) a byla by potřeba další flaška a to jsme neměly, tak jsme musely otevřít něco jiného :-(

19.08.2019

Letní dobrota, která se skvěle hodí do koktejlů a domácích limonád.Ocenuji francouzkou kvalitu, možnost nepřeberného množství kombinací a ovocné složení.Určitě plánuji si opět koupit a vyzkoušet něco nového.

Nic

17.08.2019

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Jak jsme s Cointreau Fizz oslavily polovinu prázdnin.Zaujala mě chut tohoto nápoje i možnosti receptů a koktejlů,které lze z něj vytvořit.I když alkohol moc nepiji tohle mě nalákalo.

14.08.2019

Letní dobrota nejen pro nás, holky. Zářivá barva rozjasní letní večer a skvěla, osvěžující chuť osvěží. Možno podávat na mnoho různých, pokaždé chutných způsobů. Kvalitní složení prověřené mnoha lety výroby, francouzská kvalita a osvědčené složení. I pánové si pochutnají.

13.08.2019

Ochutnala jsem u přátel a docela mi zachutnal. Jednoduchá příprava drinku z dostupných ingrediencí. Ochutnala jsem s limetkou a pomerančem, takže klasiku. Vím, že bych si ho dala s chutí příště zase..

cena

12.08.2019

Měla jsem možnost ochutnat. A tento koktejl je úžasný! Od té doby ho připravuji přátelům na grilovačce. Určitě ho zařazuji mezi ty lepší letní drinky.Mohu doporučit. Cena je sice trošku vyšší, ale neodolám.

Chtělo by to větší láhev! :-D

12.08.2019

Cointreau Fizz je můj oblíbený likér k přípravě nejrůznějších koktejlů. Kombinace chutí sladkých a hořkých pomerančů je prostě báječná. Nejraději mám asi Cointreau Fizz Tea. kombinace čajové chuti a chutí pomerančů mi přijde dokonalá.

11.08.2019

Přesně to pravé na léto. A nejen k moři. I doma na terase chutná skvěle. A také nádherně vypadá a příjemně voní. Ovocné složky osvěží v parném dni a bublinky z minerálky či sody osvěžení umocní. Dá se pít na mnoho způsobů, záleží na chuti a fantazii jednotlivce. Fakt dobrota.

10.08.2019

Toto je taková mňamka. Na léto paráda, nic neosvěží tak příjemně jako drink. Ať už s limetkou, citronem, pomerančem nebo i jiným ovocem. Dá se to dobře kombinovat. Určitě bych doporučila.Sladká tečka!!!

Žádné.

10.08.2019

Lehký drink Cointreau Fizz, jedním slovem paráda, kdo ji pije, skepsi nepropadá. Drink Cointreau Fizz, to jsou pravé slasti, s ní by nebylo tolik lidí nad propastí, proto si každý z nás na ni čas najdi, nejdříve na skleničku s přáteli zajdi. Ozdobím si své drinky speciálním ledovými kostkami do zásobníku na kostky ledu, naliji vodu, přidej pár lístků máty, citronové trávy, led ve sklenici vypadá skvěle, navíc dodá zajímavou chuť.

nemá zápory

09.08.2019

Tak siceje tento výrobek sladší a kvalitní a každý si ho v mém okolí hodně chválí, tak jsem neodolala a ochutnala jsem. Mě bohužel nijk nezaujal, ale zase není ani podprůměrný. Někdy bych zase ochutnala, ale jen málo

09.08.2019

To je opravdu lehké pití s těžkým jménem 😁. Na léto paráda, nic neosvěží tak příjemně jako drink. Ať už s limetkou, citronem, pomerančem nebo i jiným ovocem. Dá se to dobře kombinovat. Určitě bych doporučila.

Cena je vyšší

09.08.2019

výborné pití , pro milovníky ovoce je zde nádech pomeranče a ten je velmi osvěžující - super na letní míchané nápoje podle vlastní chuti nebo vyloženě existuje recept na pravý Cointreau Fizz , nám nevyhovuje , dochucujeme podle sebe

cena je dost vysoká

08.08.2019

Alkohol piji jen vyjímečně a velmi málo. Mám ráda velice jemné koktejly a míchané nápoje jako je Piňa Coláda, Mojito či Cidery ,které osvěží a zpříjemní atmosféru. Musím se přiznat, že tato pro mě novinka je lahodná a osvěžující kombinace sladkých i hořkých pomerančů. Chuť podtrhnete společně s plátkem limetky s vychlazenou jemně perlivou sodou. Cointreau (čte se kuantró) tento francouzský pomerančový likér si jistě zamilujete a to nejen v létě.

08.08.2019

Tak ze začátku jsme se bála nápoj ochutnat kvůli vysokému procentu alkoholu, protože moc nepiju. Ale když jsem ochutnala, tak jsem byla překvapená. Chuť je naprosto geniální. Vůbec nepálí v ústech a má dobrý konec.

08.08.2019

Tento úžasný likér Cointaeau jsmi si s manželem koupili na oslavu narozenin.Je víborný.Má sladkou a jemně hořkou chuť.Manžel nám míchal koktejly,které doplnil linetkou.Bylo nás 6 a vypili jsme dvě láhve.Já normálně alkohol nepiji,ale toto mi moc chutnalo.

Žádné.

08.08.2019

Lehký drink Cointreau Fitz je výborný nápoj, povzbudí, naladí ve společnosti. Doporučuji všem si dát skleničku večer po společné večeři, nebo si udělat mejdan a dát si jak dámy, tak i pánové se vždy doma toto pití hodí.

zatím žádné zápory

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat