Potraviny pro muže: Tyhle by váš partner měl jíst pravidelně

Jen při pouhé zmínce o zdravém jídelníčku se váš protějšek otřese odporem? Pokud chce prožít šťastnou budoucnost po vašem boku, měl by své stanovisko přehodnotit. Přesvědčíte ho ke konzumaci brokolice, banánů a mrkve?

Protože čas jakožto ta nejspravedlivější veličina odměřuje všem stejně, přirozenému procesu stárnutí se nikdo nevyhne. Zatímco ženy přizpůsobují svůj jídelníček menopauze, i muži by s ohledem na přibývající léta měli svému stravování věnovat o něco větší pozornost. Tedy alespoň takovou radu mají vědci, kteří příslušníkům silnějšího pohlaví doporučují tyto potraviny. Projdou u vás doma?

Brokolice. Té není nikdy dost

Ze závěrů nedávné kanadské studie vyplývá, že rakovina močového měchýře je pátým nejčastějším nádorovým onemocněním mužů. Prevence? Tu by mohla podle amerických expertů z Georgetownské univerzity představovat brokolice, která díky přítomnosti sloučeniny síry zvané sulforafan eliminuje rakovinové buňky a zpomaluje růst nádorů. Propašovat tohoto zelenáče do rodinné večeře se ale vyplatí i z jiných důvodů. Vychvalovaná košťálová zelenina je totiž spojována i s regulací škodlivého cholesterolu, obnovou problémového trávení a ostrým zrakem.

Banány jako svačina, která je na předpis

Profesor Gary Fraser, jehož působištěm je kalifornská lékařská fakulta na Loma Linda University, se domnívá, že vaše drahá polovička by si měla dát každý den alespoň jeden banán. Exotické občerstvení nabízí vysoký podíl antioxidantů, draslíku, hořčíku, manganu, železa a vitaminů skupiny B. Díky tomu normalizuje krevní tlak, čímž předchází kardiovaskulárním chorobám. Zároveň přispívá k zachování svalové hmoty, zlepšuje náladu, příznivě ovlivňuje metabolismus a dodává energii.

Rajčata a zelí? To je základ

Prostřednictvím mnoha nezávislých výzkumů bylo zjištěno, že pánové, kteří pravidelně konzumují potraviny obsahující lykopen, mají výrazně nižší pravděpodobnost benigní prostatické hyperplazie. Je jen na vás, do jaké míry tento poznatek ovlivní vaše domácí stravování. Každopádně, rozhodně je na místě si připomenout, že uvedený rostlinný karotenoid se skrývá v rajčatech, melounu, grapefruitu, červeném zelí, papáji, sladkých paprikách, chřestu, mangu nebo mrkvi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat