Zlozvyky zdraví prospěšné

Některé věci se prostě nesluší – alespoň ne do teď. Protože ode dneška můžete klidně bez špatného svědomí hlasitě dýchat nebo spát tak dlouho, jak budete chtít. Jak to? Protože je to dobré pro vaše zdraví!

Každý máme nějaký zlozvyk, o kterém víme, že bychom se ho měli raději zbavit. Jak se ale ukazuje, ne všechny naše zlozvyky musíme nutně potlačit. Následující tři mají podle posledních studií dokonce pozitivní vliv na vaše zdraví.

Hlasitý povzdech

Hlasitým povzdechem dáváme často najevo nudu, nebo je to znak momentálního uvolnění. Nicméně  pro druhé to nikdy není dobrý signál. A tak se snažíme ve společnosti druhých lidí, pokud možno hlasitě nevydechovat. Na základě aktuální studie časopisu „Nature“ ale působí hlasitý výdech pozitivně na zdraví vašich plic. Důvodem je, že hlubokým nádechem praskají plicní alveoly, čímž se zdvojnásobuje objem plic.

Žádná sprcha

Taky někdy máte v neděli tak lenivou náladu, že se nemůžete přemoci ani vstát z gauče, abyste šli do sprchy? Tak to vůbec ničemu nevadí. Dlouhá, horká sprcha a příliš mnoho čisticích prostředků totiž ničí naši přirozenou ochrannou vrstvu kůže, která na jedné straně pokožku zásobuje dostatečnou vlhkostí a na druhé straně chrání proti vnějším bakteriím. Dermatologové proto doporučují, sprchovat se maximálně 10 minut ne příliš horkou, spíše vlažnou vodou.

Dlouhý spánek

Kdo spí dlouho, má často pověst lenocha. Ale výsledky nové studie univerzity v Mnichově ukazují, že lidé, kteří si každý den nastavují budík, mají tendenci trpět nadváhou až třikrát tolik, než ti, co se budí podle vnitřních hodin. Čím častěji se totiž řídíte podle nastaveného budíku, tím více vypadávají vaše vnitřní hodiny z rovnováhy. Nedostatek spánku navíc zapříčiňuje nejen zpomalení látkové výměny, ale navíc budete mít mnohem častější hladové ataky.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat