Funkční přeměna letního šatníku na podzimní

Užíváte si letních sukní, topíků, maxi šatů a dalšího vzdušeného oblečení, kterého se na podzim jen s těžkým srdcem vzdáváte? Ale vždyť to není potřeba! I s příchodem chladnějších dní prázdninové outfity mohou být funkční. Stačí jen vědět, jak a s čím je zkombinovat!

Astronomický podzim letos nastane 22. září v 15 hodin a 30 minut, tedy v odpoledních hodinách. V tomto okamžiku Slunce vstoupí do znamení Vah. Dny jsou výrazně kratší a chladnější, život se po uvolněných dovolených vrací ke svému běžnému režimu. To je ta horší zpráva. Mezi ty dobré však můžete zařadit fakt, že letní šatník lze snadno přeměnit na podzimní. A myslete na to už teď! Které kousky není radno ukládat do skříní a co všechno ještě využijete?

Maxi šatů se rozhodně nevzdávejte

Romantický svět šatů s délkou na zem připomíná pohádku. Letní i zimní. Nechte si ty své oblíbené stranou, na podzim si pod ně oblečte triko s dlouhým rukávem a nohy zahalte do teplých, vzorovaných a barevných punčocháčů, jejichž trendy odkaz přetrvává již z minulé sezony. (Pokud je nemusíte, upřednostněte legíny, které jsou perfektní pro nošení pod letními tunikami.) Ležérní outfit se dá doplnit sakem, svetrem nebo úpletem. Podzim a zima 2020–2021 se ponese ve stylu hnědé – latté, pískové, čokoládové a rezavě hnědé. V kurzu ale bude i tmavě modrá.

Vrstvěte a dejte zelenou kreativním nápadům

Jak již bylo naznačeno, vrstvení je alfou a omegou všeho. Jenže má svoje pravidla. Nešťastný výběr jednotlivých kusů přidává na objemnosti. Proto si dejte pozor, aby spodní polovina těla byla opticky co nejštíhlejší, to znamená, že když se rozhodnete pro dlouhé, volnější tílko, musíte si obléct punčocháče nebo přiléhavé džíny. Přidejte svetr, sako nebo šátek přes ramena, který je neuvěřitelně variabilní. Lze jej, tedy kromě jiného, nosit omotaný na kabelkách a uvázaný ve vlasech. Báječně vypadá i jako turban. V případě potřeby vás tedy zahřejte tam, kde bude potřeba!

Investujte do kvalitní bundy

Pochopitelně, že se v zimě neobejdete bez bundy, jenže právě ona má velký dopad na celkový dojem. Proto její výběr nepodceňujte, prodlouží totiž sezonu mnoha vašim letním kouskům. Jaké možnosti máte k dispozici? Military (maskáčová) s kapucí se hodí pro děrované džíny a boty bez podpatku, kožená v motorkářském stylu zase miluje letní šaty, klasický vypasovaný kabát v neutrální barvě jako je šedá, námořnická či béžová, vás na podzim nenechá ve štychu, ať už se do práce vydáte v áčkové sukni s květy nebo džínových kraťasech.

Pohrajte si s barvami

Pastely a neony s příchodem chladnějších dní ustupují zemitým tónům, ale nemějte strach. Levandulové šaty, ze kterých byli všichni paf na srpnové svatbě sestřenice, ještě poslouží. Pokud k nim přidáte nějaké těžší textury a doplňky, můžete je nosit ještě hezkých pár týdnů. Zvažte spárování se švestkovým svetrem a elegantním párem bot. Mimochodem boty jsou jedním z klíčových prvků, který zajistí, že všechno vaše letní oblečení bude teplejší a funkčnější. Mějte minimálně dvoje. Jedny s podpatkem a druhé bez něj.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat