V dnešní době je třeba se obklopit pozitivními lidmi

Je váš přítel tak trochu morous, který vždy vidí sklenici spíš poloprázdnou než poloplnou? Čím častěji s ním budete, tím víc se snižují šance na to, že se dožijete vysokého věku a získáte práci svých snů.

Věčný stěžovatel versus optimisticky naladěný člověk, který rozdává dobrou náladu na všechny světové strany. Se kterým z nich budete raději trávit svůj volný čas? Tak jistě, o něco příjemnější je druhá varianta, protože asi nikdo nechce poslouchat neustálé nářky, stížnosti a kritiky, byť z úst blízkého přítele. Proč vás jeho dávka negativity ovlivní, i když nechcete?

Já na bráchu, brácha na mě

Již mnoho výzkumů prokázalo, že máme tendence kopírovat chování lidí, jimiž se obklopujeme. A pozor, neplatí to jen při osobních setkáních, ale i při on-line komunikaci. Na tuto skutečnost poukazuje třeba Dan Buettner, což je americký průzkumník, oceňovaný novinář, producent a člen exkluzivního měsíčníku National Geographic. Ten se mimo jiné zabývá návyky lidí, kteří žijí v oblastech, pro něž je typická až úctyhodná dlouhověkost. Jednou z nich je kupříkladu japonská Okinawa, kde průměrný věk žen dosahuje 90 let (mimochodem, v České republice je to zhruba o 11 méně). Co je na tomto místě tak zvláštního, pijí tam snad elixír mládí? Samá voda, přátelé.

Úsměv je zdarma. Má ale velkou moc

Tajemstvím jsou totiž sociální vazby místních obyvatel. Přátelé i rodinní příslušnici si zde poskytují emocionální, sociální i finanční podporu. Dělí se také o svou úrodu, uvařené jídlo, oblečení a léky. A co je hlavní? Dělají to s láskou a úsměvem na rtech, takže tam o pocity radosti, štěstí, sounáležitosti a empatie nikdy není nouze. Taková blaženost, která putuje od člověka k člověku jako veselá řetězová reakce, je podle jmenovaného odborníka důvodem, proč se okinawská populace dožívá tak požehnaného věku.

Recept na parádní důchod i pracovní úspěchy

Vidíte ty souvislosti? Když budete mít ve své blízkosti někoho, kdo je spokojený a vesele naladěný, můžete se dlouhověkosti dočkat i vy. A co víc, z poznatků mnoha studií také vyplývá, že pokud se obklopujeme pozitivními lidmi, zvyšuje to pravděpodobnost, že dosáhneme svých cílů, a to od hubnutí až po získání vysněného zaměstnání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat