Páchne vám z úst? Tohle jsou nejčastější příčiny

Páchnoucí dech je mezi lidmi bohužel velmi častým problémem. Ne vždy za to však může špatná hygiena. Zápach z úst je často i ukazatelem vážnějších potíží, které je nutné začít bezodkladně řešit. Problém tkví však v tom, že lidé svůj dech často vůbec necítí a nemají dojem, že by se jich mělo něco podobného týkat.

Nejčastějším viníkem páchnoucího dechu je samozřejmě minimální dodržování hygieny nebo špatná technika čištění zubů. Při nedostatečné péči zůstává na zubech plak plný bakterií a v mezizubních prostorech se rozkládají zbytky jídla, což nemůže mít za následek nic jiného, než nechutný zápach. Přestože mnoho lidí dbá na každodenní péči o svůj chrup, často je příčinou podobných potíží i absence správných pomůcek. Samozřejmostí je zubní nit, mezizubní kartáčky a škrabka na jazyk. Jedině tak vyčistíte ústní dutinu dokonale. Skvělým pomocníkem jsou také ústní sprchy, které ocení zejména uživatelé rovnátek.

Další častou příčinou zápachu jsou zubní kazy, záněty dásní či parodontóza. Pokud věnujete péči o své zuby maximum a přesto vás tyto potíže trápí, rozhodně se vydejte k zubaři.

Zápach nemusí mít původ v ústech, odkud vychází. Často za něj může i cukrovka nebo zánět trávicího traktu. Někdy jen stačí se najíst. Když máte hlad a prázdný žaludek, tělo spustí přirozenou očistu a v ústech se tak tvoří více bakterií, které jsou cítit.

Můžete také vyzkoušet některý z těchto tipů:

Nezapomínejte pít!

Pravidelné vyplachování bakterií z úst čistou vodou podporuje nejen snížení jejich koncentrace, ale i tvorbu slin, které je nadále odplavují i mezitím, co nepijete. Rozhodně se ale vyhněte konzumaci sladkých limonád. Ty naopak celý efekt tvorby zápachu umocňují.

Věnujte pozornost mezizubním prostorům

Přecházíte regál s mezizubními kartáčky a dentálními nitěmi v obchodě bez povšimnutí? To je velká chyba! Aby vám z úst nebylo cítit, je nutné věnovat maximum péče i těmto částem chrupu.

Pozor na kávu!

Káva má na svědomí špatný dech velmi často. Proto by sklenice vody, kterou ústa po vypití šálku kávy vypláchnete, měla být samozřejmostí.

Nekuřte a nepijte alkohol

V tomhle případě asi není moc co dodávat. Asi nikdo nečeká, že po krabičce cigaret a lahvi alkoholu bude vonět po fialkách. Pach alkoholu v dechu se však dokáže udržet i několik dní. Lepší je ho nepít.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat