Výběr kávovaru: Alternativ je několik

16.01.2020 | Bydlení a design

Dát si skvělou kávu nejen po ránu představuje pro mnohé z nás jakousi samozřejmost. Vařit ji ale klasickým způsobem je zbytečně zdlouhavé a ve finále nedosáhnete ani na tak skvělý nápoj, jaký byste si ve skutečnosti představovali. Ideální je proto koupit kvalitní kávovar. Na trhu je jich dnes k dispozici spousta a nakoupit online není problém. Jen vybrat ten správný model. Podle jakých kritérií se vyplatí postupovat? Na to se zaměříme v následujících řádcích.

Množství vypité kávy

Víte, kolik kávy vypijete? Tento aspekt je velmi důležitý, protože právě podle něj budete vybírat konkrétní model kávovaru. V některých případech mnohdy pozbývá smyslu vůbec nějaký kávovar nakupovat. Potřebujete-li pouze v maximu nějakých 6 šálků kávy denně, vystačíte si s pouhým french pressem nebo moka konvičkou. Pro větší množství šálků se hodí překapávač na kávu. Připravit takto můžete klidně i 9 šálků. Jinak lze volit různé druhy kávovarů.       

Různé druhy kávovarů

Než si budete prohlížet test kávovarů, určitě se podívejte mnohem podrobněji na to, jaký druh kávovaru budete chtít. Tradičně jsou k dispozici tři variace.

Kapslové kávovary

Mezi poměrně levná zařízení se řadí kapslové kávovary. Potíže u nich nastávají v souvislosti s jejich provozem. Ten není nijak levný. Šálek kávy vyjde prakticky vždy na více než 9 korun. Záleží opět na tom, kolik káv budete denně konzumovat. Pokud se bude jednat o minimální počet, váš rozpočet nebude nijak extrémně zatížen, kávu připravíte jednoduše a ve vysoké kvalitě.   

Klasické a profi pákové kávovary

Chcete si připravit klasickou kávu, kdy napěchujete sítko namletou kávou? Pak vsaďte na pákové kávovary. Do domácností postačí standardní, do kaváren už je třeba volit profesionální přístroje. Kvalita kávy se odvíjí především od druhu kávy a zkušeností obsluhy.

Pohodlné automatické kávovary

Víte, jaký je pro milovníky kávy nejlepší kuchyňský robot? Ano, nadneseně řečeno, jedná se o automatický kávovar. Z hlediska přípravy jde o nejjednodušší provedení. Stačí zmáčknout jedno jediné tlačítko a káva se namele, upěchuje a následně i spaří. Kávovar se zbaví odpadu a vy budete mít skvělou čerstvou kávu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat