Svět potřebuje vědu a věda potřebuje ženy: Zapojte se do projektu L’ORÉAL-UNESCO Pro ženy ve vědě

23.01.2020 | Finance

Věda zkrátka není už jen pro muže a na poli vědy a techniky už ne jedna žena dokázala, že i v těchto oborech mají ženy své místo! Letos proběhne již 14. ročník projektu L’ORÉAL-UNESCO Pro ženy ve vědě, který má za cíl oslovit mladé vědkyně a finančně je podpořit. Pokud vás to zaujalo a věda je vaší láskou a profesním oborem není nic jednoduššího, než se do projektu zapojit a poměřit tak své síly s ostatními ženami na poli vědy.

Společnost L’Oréal a mezinárodní organizace UNESCO již více než dvacet let podporují mladé a talentované vědkyně po celém světě. V České republice nyní probíhá čtrnáctý ročník projektu L’ORÉAL-UNESCO Pro ženy ve vědě. Tři nadané vědkyně získají finanční odměnu v celkové výši 600 000 Kč, kterou mohou použít na dosažení svých cílů v profesním nebo v soukromém životě. Přihlašovat své projekty mohou do 28. února 2020 na webové stránce www.prozenyvevede.cz.

Vědkyně musí splnit pouze dvě základní kritéria, aby se mohly do projektu přihlásit:

  • věk do 40 let (dovršení 40. roku života do října 2020, včetně),
  • dosažení titulu Ph.D. z oblasti věd o živé přírodě a chemických věd (jako jsou biologie, biochemie, biofyzika, genetika apod.) či věd o neživé přírodě (matematika, chemie, informační vědy, technologie atd.).

Jak probíhá vyhodnocení?

Odborná porota, složená ze zástupců Akademie věd ČR, vybere z přihlášek několik nominovaných, ze kterých určí finalistky postupující do 2. kola. Ty následně osobně představí své projekty porotě koncem dubna. Na základě ústních prezentací budou vybrány tři vítězky, přičemž každá z nich si odnese odměnu ve výši 200 000 Kč. Slavnostní vyhlášení proběhne v červnu 2020 v prostorách Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze.

Přejeme mnoho úspěchů všem nadšeným vědkyním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat