Bolí vás po sexu břicho: Někdy za to může přílišná vášeň, jindy vážné choroby

Nejedna žena jistě zažila bolest břicha po milostných hrátkách se svým partnerem. Ačkoli nad tím často mávneme rukou, bolesti tohoto typu nejsou zcela normální. Jestliže se týkají i vás, zpozorněte!

Na velikosti záleží

Jednou z nejčastějších příčin bolesti pánevního dna po sexuálním styku, je velikost partnerova „nádobíčka“ a také pozice, kterou pár pro milování zvolí. Je-li partner obdařen větším penisem, může docházet k podráždění ženina čípku, což má za následek bolest, která přichází bezprostředně po milování (ve fázi vzrušení si ji příliš neuvědomujeme) a může přetrvávat i několik dní. Také při polohách, kdy dochází k hlubšímu průniku penisu do pochvy, může být následkem bolest. Pokud však máte dojem, že se vás tyto případy netýkají, měly byste se o tom zmínit svému gynekologovi.

Cysta

Mnoho žen také trápí, aniž by to tušily, cysty na vaječnících. Jedná se dutinu, která mnohdy vznikne a následně se vstřebá, aniž bychom to tušily. Někdy ale cysty způsobují velmi nepříjemné, křečovité bolesti v oblasti břicha, nezřídka se koncentrující v jedné straně podbřišku.

Vaginální suchost

Bolestivost břicha po sexuálním styku může být také reakcí na vaginální suchost. Tu má často na svědomí menopauza nebo užívání antikoncepce. Vhodné je použití lubrikačních gelů nebo jiných, dostupných zvlhčovadel sliznice. Při vaginální suchosti styk s partnerem způsobuje nejen bolesti, ale také podráždění sliznice, která je pak náchylnější k infekcím. 

Děložní myom

Dalším případem, kdy se můžeme setkat s bolestmi břicha, jsou děložní myomy zvané fibromy. Jde o nezhoubnou formu nádoru, který může v závislosti na svém umístění způsobovat křeče a bolest v dutině břišní. Zkušený gynekolog je však schopen fibromy poměrně snadno odhalit.

Zánět

V neposlední řadě jsou zánětlivá onemocnění dělohy, vaječníků a všech součinných orgánů. Nezřídka bývají příčinou bolestí, které se sice pohlavním stykem umocňují, ale nemizí. Trápí-li vás kromě bolesti například ještě jiné obtíže, jako je pálení, svědění či výtok, příčina bude nejspíš zde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat