Muži chtějí cítit sexuální vzrušení žen

Heterosexuální muži reagují velmi silně na ženský pot z podpaží poté, co se žena sexuálně vzruší. Feromony obsažené v potu muž zachytí speciálními buňkami v nose během zlomku vteřiny a nervový vzruch spustí v jejich mozku velmi rychlou a silnou sexuální odezvu. Dotyčným mužem projede doslova elektrický proud a k ženě se začne lepit jako vosa na bonbon.

Fyziologové z kentské univerzity to prokázali v experimentu (1), v němž muži hodnotili pot z podpaží několika žen. Tento pot byl zachycen na bavlněnou látku, a to v různých fyziologických stavech ženy. Muži ale přesně poznali, který pot pochází od žen, jež byly sexuálně vzrušené. A nejen to, vdechování tohoto potu muže zároveň silně vzrušovalo.

„Naše výsledky poskytují důkazy, že lidé dokážou signalizovat a zpracovávat pachem své sexuální vzrušení. Je to jeden z prvních experimentů, který dokazuje, že vzrušení ženy vede k produkci typického pachu, který zvyšuje sexuální motivaci muže. Muži hodnotí pot sexuálně vzrušených žen jako přitažlivější než pot sexuálně nevzrušené ženy,“ tvrdí autoři z kentské univerzity.

Chcete dnes prožít skvělou noc? Připravte se předem (2)!

Myšlenková předehra

Víte, že vás večer čeká nějaká ta romantika? Pak o chystaném milování pěkně přemýšlejte celý den. Představujte si, jaké asi bude, co byste chtěli a mohli s partnerem/partnerkou vyzkoušet, oddejte se fantaziím… Uvidíte, jak se nebudete moct dočkat večera!

Myslím na tebe

A když už jsme u fantazií – co do oné „myšlenkové předehry“ pořádně zapojit partnera/partnerku! Jak? Využijte možnosti moderní techniky a posílejte si žhavé SMS zprávy. Jen malé upozornění – nepoužívejte k takové konverzaci nikdy služební e-maily. Bývají totiž monitorované…

Hlavně žádné resty

Není třeba si nic namlouvat – to se můžete na společné chvíle těšit sebevíc, ale pokud vás bude v hlavě strašit nedodělaný úkol z práce, moc si milování asi neužijete. A tak se snažte v den D pěkně všechno dovést do konce. Aby vám myšlenky na práci nekazily potěšení ze sexu!

Hostina pro milence

Večeři byste před milováním také neměli podceňovat. Vsaďte na pochoutky, které mají afrodiziakální účinky (například čokoláda, jahody, některé druhy koření…), a rozhodně se vyhněte pokrmům, které jsou příliš těžké (žádné vepřo-knedlo nebo smažák) nebo způsobují nadýmání (luštěniny, květák…).

Průvan v šatníku

Je prokázáno, že když se oblečeme do něčeho slušivého a dráždivého, cítíme se sexy a milování si mnohem více užijeme. A tak zapátrejte po nějakém dráždivém prádélku nebo šatičkách a dopřejte partnerovi další potěšení pro oči. A sobě pořádné sebevědomí!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7277079/, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat