Starejte se o své vlasy! Na tyto úkony nezapomínejte

19.01.2021 | Krása a móda

Mít krásné vlasy by chtěla asi každá z nás. Ne pokaždé se to ale podaří. Důkazem budiž roztřepené konečky vlasů nebo jejich polámání. Většinou za potíže, které souvisí právě s kondicí vlasů, může nedostatečná péče. zapotřebí je pravidelně řešit hned několik velmi důležitých úkonů. Díky nim pak budou vlasy pevné, lesklé a na první pohled dokonale zdravé. Jaké nejdůležitější věci je tedy zapotřebí řešit?

Prostě vlasy nezatěžujte

Začneme trochu netradičně tím, co by se dělat nemělo. Velmi nepříjemné je hlavně přetěžování vlasů. Problémy mohou nastat v momentu, kdy se:

  • nadměrně vlasy vysoušejí,
  • neustále žehlí,
  • nadměrně často lakují,
  • zatěžují gelem. 

Ideální je řešit spíše přirozený vzhled vlasů a nijak výrazně je navíc nenamáhat. Pozor také na těsné copánky nebo drdoly. Přepečovávání vede mnohdy také k nadměrnému padání vlasů.

Bez pravidelného zastřihávání se neobejdete 

Ač se vám to možná zdá nelogické, pravidelné zastřihávání vlasů je nezbytností. Odstraní se totiž ji mrtvé konečky vlasů, které vlasy jako takové řádně zatěžují. Jestliže chcete o vaše vlasy pečovat dokonale, zastřihněte je každých 6 ž 8 týdnů, a to zhruba o půl centimetru délky. 

Vlasy potřebují vodu

Hydratace není mýtus, ale realita a nezbytnost. Voda představuje základní stavební jednotku lidského organismu. Potřebují ji prakticky všechny buňky v našem těle. Ideální by se měly za den vypít alespoň 2 litry vody.

Kvalitní šampony a přípravky

Velmi důležitou roli hrají bezesporu správné přípravky mající vliv i na růst vlasů. Ideální volbou jsou čistě přírodní preparáty, jež neobsahují parabeny nebo nějaké jiné umělé látky, jež na vlasy nepatří.

Masáž pokožky hlavy

Ideální je vybírat některé přípravky na bázi oleje, které umí pomoct v růstu vlasů. Pokožka hlavy se navíc zklidní. Stačí ji pouze jemně masírovat. Nejznámější jsou oleje olivové, kokosové nebo jojobové.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29
30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat