Odstranění pomerančové kůže podle rad dermatologů

Už je tu zase období, kdy je ta celulitida prostě víc vidět. Jenže! Lze ji zmírnit třeba suchým kartáčováním nebo kávovým peelingem. A jaké potraviny z jídelníčku raději vyřadit?

Trápí vás celulitida? Nejste v tom sama, protože s pomerančovou kůží bojuje přibližně 93 procent žen. Objevuje se však i mužů, ovšem ti si z její neestetičnosti zase takové starosti nedělají. I když by se mohlo zdát, že jde jen o kosmetický nešvar ničící sebevědomí, ve skutečnosti mohou proklínané hrbolky na kůži zapříčinit onemocnění nohou, jako jsou křečové žíly, otoky nebo bércové vředy. Tedy alespoň podle dermatologů, kteří radí, jak se s celulitidou poprat. Co na ni pomůže?

Suché kartáčování jako správný protiútok

Suché kartáčování je dokonalé spojení relaxace se zkrášlující procedurou. Chopte se tedy příslušného nástroje (seženete ho v drogerii či na internetu) a jemnými krouživými pohyby si masírujte pokožku, kterou následně promažete hydratačním krémem. Naprosto ideální je pak ten, v jehož složení se nachází i retinol, neboť podporuje tvorbu kolagenu.

„Každodenní masáž kartáčem je dobrá pro lymfodrenáž, protože eliminuje toxiny hromadící se v podkožní tukové vrstvě, které způsobují záněty a nakonec i výraznější celulitidu,“ vysvětluje newyorská dermatoložka Dendy Engelman.

I kávový peeling pomůže

Výše jmenovaná expertka nedá dopustit ani na kávu. Kofein prý dehydruje tukové buňky, díky čemuž může být pomerančová kůže mnohem méně viditelná. Kávový peeling rovněž odstraní odumřelé buňky, zlepší krevní oběh, podpoří regeneraci a sjednotí tón pleti. Jak si ho připravit doma? Stačí smíchat adekvátní množství kávové sedliny s kokosovým olejem a mořskou solí, popřípadě třtinovým cukrem. Vzniklá směs se pak krouživými pohyby vtírá do vlhké pokožky, takže příhodné místo k aplikaci bude zřejmě sprcha.

Dávejte si pozor na stravu

I určité potraviny a nápoje mohou celulitidu zvesela podpořit a ještě zhoršit její průběh. Specialistka přes krásu Dendy Engelman doporučuje vyřadit ze stravy uzeniny, tučné sýry, paštiky, bílé pečivo, sycené nápoje ochucované umělými sladidly a pochopitelně sladkosti. Do jídelníčku naopak zařaďte více listové zeleniny, celozrnných produktů, citrusových plodů, tofu, lněných semínek, tučných ryb a zeleného čaje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat