Potraviny na podporu plodnosti ženy

Kdo touží po dítěti, měl by věnovat větší pozornost tomu, jaké potraviny jí. V první řadě je třeba se stravovat především zdravě. Ale existují i potraviny, kterým je přisuzován pozitivní vliv na zvýšení plodnosti.

Touha po miminku se bohužel pro někoho nevyplní tak rychle, jako je mávnutí kouzelného proutku. Důvodem může být celá řada faktorů, které hrají významnou roli při rozhodování, jak rychle se splní vaše přání stát se rodiči.

Sice není možné změnit genetické předpoklady nebo zdravotní okolnosti, ale v zásadě platí, že zdravá životospráva je v souvislosti s touhou o početí dítěte velmi žádoucí. A k tomu patří i zdravá strava. Následujícím potraviny jsou údajně nejlepší na podporu plodnosti ženy.

Celozrnné potraviny

Místo bílého chleba si dejte raději ten celozrnný. Výrobky z bílé mouky zvyšují hladinu cukru a inzulinu v krvi a to může mít vliv na hormony a ovulační cyklus. U celozrnného pečiva se tento jev neobjevuje.

Libové maso

Železo je důležitá výživná látka, pokud jde o plodnost. Chutný způsob, jak si zajistit dostatečný přísun železa, je jíst libové maso. Je jedno, jestli si ho ogrilujete nebo uvaříte. Studie prokázaly, že ženy s vyšším příjmem železa jsou plodnější než ženy, které trpí jeho nedostatkem. Vegetariáni mohou tento cenný minerál doplnit konzumací luštěnin nebo vitaminovými přípravky.

Ryby

Losos, sardinky, sledě a jiné druhy tučných ryb dodávají tělu prospěšné omega-3-mastné kyseliny. Ty mají pozitivní vliv na plodnost, protože podporují krevní oběh, z čehož profituje nakonec celé tělo. Kdo nejí ryby, může získat omega-3-mastné kyseliny z mandlí, vlašských ořechů, dýňových nebo lněných semínek.

Mléčné výrobky

Mléko, jogurty, sýry a další mléčné výrobky nejsou dobré jen na kosti – svoji důležitou roli hrají i svým vlivem na plodnost. Studie dokládají, že ženy, které denně sní alespoň jeden mléčný výrobek, trpí méně potížemi s ovulací.

Maliny a borůvky

Všechny druhy ovoce a zeleniny jsou zdravé, ale maliny a borůvky ještě pozitivně ovlivňují vaši plodnost. Jsou plné antioxidantů, které chrání tělo před poškozením a stárnutím buněk. A tento efekt mají i na rozmnožovací orgány. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat