Zútulněte koupelnu živými květinami

03.03.2021 | Bydlení a design

Koupelna se leskne, až vám přechází zrak a stále jí k dokonalosti něco chybí? Ačkoli není tato místnost pro pěstování květin ideální, najdou se rostliny, kterými se můžete kochat při relaxaci ve vaně.

I jedno okno stačí

Pokud se ve vaší koupelně najde trocha nevyužitého místa a je v ní alespoň jedno okno, můžete bez obav přenést alespoň malou část přírody i do této místnosti.

V koupelnách bývá vysoká vlhkost vzduchu a přítmí, takže na vaše oblíbené „pokojovky“ rychle zapomeňte a raději dejte přednost rostlinám, které jsou na podobné podmínky zvyklé. Jde především o druhy pocházející ze subtropického a tropického pásma, které v pohodě zvládají vlhké a teplé klima a přitom stín pralesa, ve vašem případě přítmí koupelny.

Tajemné kapradí

Kapradiny jsou nejjednodušší a také nejčastější volbou mezi koupelnovými rostlinami. Nejvíce doporučované druhy jsou ledviníky, netíky či sleziníky. Výhoda kapradí tkví v tom, že se spokojí s minimem světla a vyhovuje mu vysoká vzdušná vlhkost, kterou byste při pěstování v jiné místnosti, museli dohánět rosením rostliny. Vyžaduje však častou zálivku. Substrát, ve kterém kapradí pěstujete, musíte udržovat stále vlhký.

Exotická orchidej

Přestože mají mnozí dojem, že pěstování orchidejí patří do rukou pouze zkušeným pěstitelům, není tomu tak. Orchidej je tropická rostlinka, která nemá vysoké požadavky na světlo, za to ocení vlhké klima. Přesto je vhodné umístit ji co nejblíže k oknu. Orchidej vyžaduje speciální substrát a občasné hnojení. Orchidej nezaléváme, pouze ji přibližně dvakrát do týdne ponoříme na pár minut do odstáté vody a necháme pořádně „napít“.

Moderní šáchor

Šáchor je velmi univerzální rostlinka, která miluje vodu. Proto se jí v koupelně bude výborně dařit. Navíc nepotřebuje ani hlínu, aby mohla růst, proto z ní po zasazení do nazdobeného akvária bude nádherný designový doplněk. Navíc se nemusíte bát, pokud máte domácí mazlíčky. Zejména u kočiček je tato rostlina velmi oblíbenou svačinkou. Přesto, pokud chcete pohled na ni užívat, raději k němu své mazlíčky nepouštějte. Šáchor má rád světlo, proto je jeho nevhodnější stanoviště na okenním parapetu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat