Péči o matraci nepodceňujte. Životnost prodlouží vysávání i kvalitní chránič

16.10.2019 | Bydlení a design

Spánek je pro lidské zdraví klíčový. A pro spánek zase kvalitní matrace. Ovšem i když si pořídíme takovou, ze které by se radoval nejeden odborník, často úplně zapomínáme, že aby nám matrace dlouho sloužila, musíme o ni pečovat. Kromě pravidelného čištění se hodí pořídit i chránič matrace. Ten od SCANquilt dostaly možnost otestovat i naše testerky, které k němu získaly i napínací prostěradlo stejné značky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Pravidelná údržba matrace může nejen zajistit její delší životnost, ale také přispívat k našemu zdraví a kvalitnímu spánku. Jak o ni tedy pečovat?

Několik kroků k delší životnosti

I ty nejkvalitnější matrace se časem „proleží“. Starší či běžné matrace by se měly pravidelně otáčet, tak aby proležení nevznikalo jen na jedné straně. Pokud máte matraci, jež je uzpůsobena spaní pouze z jedné strany, pak alespoň občas „prohoďte“ hlavu a nohy. Matrace vám bude sloužit déle.


Dopřejte si pro zdravý spánek i kvalitní povlečení! To od značky SCANquilt patří ke špičce na našem trhu!

Každé tři měsíce byste měli matraci ze všech stran pečlivě vysát (a to i v případě, že máte již zmíněný chránič matrace). Zbavíte ji tak prachu a také roztočů, kteří v ní žijí. Dvakrát ročně pak můžete matraci posypat sodou, kterou necháte nějakou dobu působit a poté vysajete. Ta přispěje k čistotě i životnosti matrace.

Pokud máte vlhký byt či postel umístěnou v tmavším koutě, může se stát, že vaše matrace „hostí“ i nejrůznější plísně (i když nejsou na první pohled patrné). Co s nimi? Pusťte na ně sluneční paprsky! Tak jako při slunných dnech dáváte vyvětrat ven peřiny, tak naložte i s matrací.

Naše matrace dostává pořádně zabrat – i když na ní třeba jen spíme. Musí se vypořádat s odumřelými kožnímu buňkami, naším potem, mastnotou z pokožky… A to její čistotě dvakrát nenahrává. Matrace se čistí poměrně složitě, těžko ji strčíte do pračky. Co s tím? Pořiďte si chránič matrace, který pravidelně perte.

Kvalita na první vyzkoušení

A jak se našim testerkám osvědčil nepropustný chránič Micropur a napínací prostěradlo Jersey Lycra a od SCANquilt?


Naše testerky prostěradlo i chránič matrace SCANquilt rozhodně chválily.

Povlékla jsem postel našeho syna Káji, který sice chránič matrace měl, ale oproti tomuto byl velmi obyčejný a takový tvrdý. Chránič se navlékl na postel snadno a držel pevně. Poté jsem navlékla prostěradlo. Zaujalo mě, že ačkoli je příjemné na omak, tak je zároveň pevné a ani v momentě, kdy se mi zdálo, že jsem zatáhla moc, tak "neprasklo", což se mi už u jednoho prostěradla jiné značky stalo. Když jsem si lehla, měla jsem příjemný pocit, chránič je měkký a zároveň nepropustný. Což jsme si otestovali, neboť byl Kája dva týdny nemocný a vylil hrnek čaje do postele. K Vánocům si budu přát nová povlečení a prostěradla do naší manželské postele od této značky, protože jsem maximálně spokojena,“ nešetřila chválou testerka Pistalinda.

Ochrana na postel - úžasný materiál. Nešustí, čehož jsem se docela bála. Je opravdu nepropustný - hned první den jsme na postel rozlily s dětmi džus. Krásně ušito bez chybičky. Natahovací prostěradlo je z velmi kvalitní látky. Na omak skvělé. Barvu jsem zvolila tmavě modrou, protože takovou budeme mít ložnici. Prostěradlo se opravdu napnne - netrhá se ve švech, což je obdivuhodné. Při vyprání a opětovném natažení krásně sedí, nezdrclo se ani o milimetr. Při ležení se nestahuje zpět,“ přidala se testerka Michell86.

Prostěradlo chválím, že má výborně zpracované, netrčící rohy, sedne i na naši vyšší matraci a materiál je moc příjemný. Co se týká chrániče, než šel do pračky, polila jsem ho zkušebně a nepropustil mi vodu. Celkem rychle po vyprání uschnul, je měkký a příjemný a oproti chrániči z jedné velké známé specializované firmy věřím podle prvního testu, že mi udrží svou funkčnost i po více vypráních. Jsem opravdu spokojená a doporučuji,“ zhodnotila testerka JirinaM.

Hodnocení všech uživatelek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat