Vneste do svého domova harmonické feng-šuej

Rádi byste do svého bytu či domu vnesli pozitivní energii? Pak byste si měli osvojit následující pravidla expertů feng-šuej.

Feng-šuej je nauka o harmonii člověka s prostředím. Podle následujících pravidel přímo od expertů tohoto východního učení dokážete vytvořit harmonii a pozitivní prostředí i u vás doma. A navíc většina z nich je velmi snadno proveditelná.

Rozbité věci

Podle feng-šuej byste neměli doma uchovávat žádné rozbité předměty. Pokud vám na nějakém kousku opravdu hodně záleží a rozbije se, nechte ho opravit. Pohled na rozbité věci totiž vede k tomu, že vy sami se budete cítit více zranitelní. Navíc dokázat se odpoutat od něčeho rozbitého je i dobrým tréninkem. Protože nic v životě nemá věčného trvání. Když se tedy rozbije něco oblíbeného, není potřeba toho litovat, ale být vděčný za čas, během kterého jste si mohli předmět užívat.

Ostré předměty

Špičatým nebo ostrým objektům se raději vyhněte, šíří totiž agresivní energii. Špičaté svícny nebo třeba paroží proto doma nemají co pohledávat. Nože uložte tak, aby nebyly na dohled – do skříně nebo do stojanu.

Prázdné rohy

Také rohy by podle nauky feng-šuej nikdy neměly zůstat prázdné. Postavte do rohů květiny nebo pěkný kus nábytku, rozdíl v energii místnosti jistě rychle poznáte.

Voda v partnerském rohu

Ve feng-šuej je partnerským rohem označovaný roh místnosti směrem na jihozápad. Pokud v partnerském (nebo manželském) vztahu žijete, neměla by se v tomto rohu nikdy objevit voda. Takže určitě žádná vana. Pokud si nějaký vztah přejete, měli byste tento roh aktivovat. To uděláte tak, že do tohoto místa postavíte květinu. A ve chvíli, kdy partnera již mít budete, měla by květina z rohu zase zmizet.

Schody a dlouhé chodby na špatném místě

Na půdorys a vzhled domu nebo bytu má člověk vliv, když ho staví. Proto není volba budoucího domova, který odpovídá pravidlům feng-šuej, vůbec jednoduchá. Tak například by naproti vchodovým dveřím neměly být žádné schody, k ložnici by neměla vést dlouhá chodba a přední vchod nemá být přesně naproti tomu zadnímu. A pokud chcete jít do detailu pozitivní atmosféry, pak si nad postelí nenechávejte žádné trámy. Jestliže bydlíte v domě nebo bytě, který není postavený podle zásad feng-šuej, můžete to vyřešit pomocí zrcadel a květin. A trámy přikrýt třeba závěsy.

Špatně zařízená ložnice

V ložnici musí najít klid tělo i duše. Proto je podle feng-šuej důležité, aby byla ložnice zařízena v tlumených tónech. Stěny by nikdy neměly být zářivě bílé a zrcadlo nikdy přímo proti posteli. Také si do ložnice nedávejte obrazy s těžkými předměty, jako je třeba váza s květinami. To by mohlo vést k pocitu přetížení, který vás v nejhorším případě bude provázet celou noc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat