Úrazové pojištění pro děti: Tyto otázky se vyplatí zodpovědět

04.01.2021 | Děti a rodina

Děti jsou neposedné a nikdy nevíte, co se jim podaří v nestřežené chvíli vyvést. Z toho důvodu se rozhodně vyplatí je připojistit. Přesto nemusí být až tak jednoduché najít optimální pojistku, jež by byla skutečně maximálně výhodná. My se v následujících řádcích pokusíme odpovědět na některé základní otázky, které s uzavíráním dětského úrazového pojištění přímo souvisejí. 

Je výhodnější pojistit sebe, nebo samotné dítě?

Mnohdy by se mohlo zdát, že je mnohem výhodnější, když pojistíte především sami sebe jako rodiče. Je jasné, že pojištění dítěte je velmi důležité, nicméně počítat byste měli bezesporu s tím, že dítě je na vás přímo závislé. Měli byste tudíž zvážit i pokrytí případných rizik spojených s tím, že nebudete moci vydělávat finanční prostředky a přinášet je do rodinného rozpočtu.

Vyplatí se připojištění proti trvalejšímu a vážnému onemocnění?

Určitě je dobré myslet na to, že děti si nejčastěji něco pohmoždí, případně zlomí. Ideální je tedy připojištění takovýchto drobných úrazů. Jestliže je vaše dítě sportovec, případně se věnuje spoustě aktivit, stojí za zvážení a pojištění myslící na horší zranění. Trvalejší a vážné onemocnění u dítěte až tak pravděpodobné není. Při srovnání úrazového pojištění se vyplatí myslet i na tento fakt.

Je vhodné uzavřít úrazové pojištění se spořením?

Na trhu lze najít výhodné úrazové pojištění se spořicí složkou. Naspořit tak můžete finanční prostředky třeba na různé koníčky dětí, případně studium nebo cokoli jiného. Zakoupit se pak dá třeba oblečení jako pánské kabáty, dívčí sukně a podobně. Mnohdy není od věci popřemýšlet též o kompletním rodinném pojištění. Některé varianty takovýchto pojistek jsou velmi výhodné. Můžete tak získat jakousi jistotu v případě všech členů vaší domácnosti.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat