Přistiženi dětmi při milování

Jednou zapomenete zavřít dveře ložnice a hned se dostanete do situace, která je pro vás dost nepříjemná. Dítě vidělo vlastní rodiče při sexu! Tak což o to, ono se s tím srovná, ale co vy? Máte připravenou adekvátní odpověď?

Slastné chvilky s partnerem, zvlášť v rodině, kde jsou děti, člověk aby pohledal. Jen zřídka se poštěstí mít na sebe klid. Ale když už k tomu dojde, je to pecka. Necháváte se unést okamžikem a tušíte, že chybí jen pár minut k tomu, aby přišel orgasmus. Jenže na ten bohužel vůbec nedojde. Fakt smůla, když se u postele zjeví dítě v pyžamu a chce společnost/napít/uchlácholit, nebo se dožaduje pozornosti z čisté zvědavosti. Co teď? Jasně, že začnete litovat toho, že ložnice nebyla zamčená, ale pozdě bycha honit.

Tragédie, nebo příležitost k vyjednávání?

Ještě než si posbíráte své oblečení a začnete vymýšlet tisíc obhajob a vysvětlení, zdržte se přehnané a agresivní reakce. Podle psychologů je nejlepší, když se nejprve pokusíte v klidu nadechnout a vydechnout. Afektované chování ničemu nepomůže. Dále nepředpokládejte, že vaše dítě vidělo všechno. Předškolní dítě si není vědomo toho, co se děje. Proto se většina tříletých ratolestí spokojí s tím, že se máma a táta objímali, protože se mají rádi. Tenhle argument vám však neprojde, pokud dítko nastoupilo do školy.

Přístup sexuálně inteligentních rodičů

Nepokoušejte se vymýšlet si něco o opylování květin včelami a dál připodobňovat sex k příkladům ze zvířecí říše. Sexuologové se shodují, že ratolest starší pěti let si zaslouží vědět pravdu – pochopitelně úměrně svému věku. Pokud se hned nedožaduje odpovědí, nechte všechno uzrát do druhého dne. Možná s tím přijde dokonce i samo. Rozhovor s ním zbytečně neprodlužujte, omezte se na jednoduché a věcné věty. Využijte toho, co už dítě o sexu ví.

Zkouška pro všechny. Takhle ji ustojíte!

„Pamatuješ, jak jsme spolu mluvili o tom, jakým způsobem děti přicházejí na svět? Víš, z tohoto důvodu máme na našich dveřích zámek. Omlouvám se, měli jsme ho s tatínkem použít.“ Citlivý přístup je v tomto případě důležitý, neboť se jedná o první zkušenost potomka se sexem.

Vinou toho, co vidělo, může být zmatené, takže je třeba mu nastínit, že milování je normální a běžnou součástí života dospělých lidí. „Všichni tátové a mámy se objímají, hladí a pusinkují. Jedná se o důkaz lásky.“ Během rozhovoru působte klidně a maskujte nervozitu. Dítě ji vycítí, čímž získá dojem, že jde o téma, které je tabu a ostudné. Tak to ale není.

Nevyhýbejte se tématu

S dítětem se o sexu má mluvit, a pokud jste to ještě neudělali, když na svém narozeninovém dortu sfouknulo osmou či devátou svíčku, čekali jste příliš dlouho. V každém případě to berte tak, že mu jdete příkladem. Nedělejte nic, co byste nechtěli, aby v dospělosti opakovalo po vás.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat