Mějte víkend celý týden

Taky se vám zdá, že je víkend krátký a uteče tak rychle? A přichází nejhorší den v týdnu – pondělí. A víte, jak to lehce změnit?

Pondělí je asi nejméně populární den z celého týdne. Mnohem raději bychom strávili další den s rodinou a přáteli, nechali duši jen tak plynout, než abychom šli městem do práce. Ale nemusí to tak být. S následujícími triky si víkendové pocity alespoň trochu prodloužíte a začátek týdne tak budete zvládat mnohem lépe.

Přeložte si kousek víkendu na pracovní týden

Končící víkend se dá snést mnohem lépe, když už se v neděli večer můžete těšit na příjemné setkání na obzoru. Plánujte si proto hezké věci i na všední dny. Vstaňte například jeden den dříve a cestou do práce se projděte po trhu. Nebo si domluvte s kamarádkou společnou snídani, pokud je na to vaše pracovní doba dostatečně flexibilní. 

Nastavte si e-maily

Obzvlášť uvolňující je pro většinu lidí víkend také proto, že nejsou neustále rušeni příchozími e-maily. A právě v pondělí vás vyrušování e-maily může opravdu naštvat. Pokud vám to vaše náplň práce dovolí, můžete tomu zabránit, pokud se vám budou načítat e-maily v intervalech. Nastavte si například aktualizaci příchozí pošty na každé dvě hodiny. Pak nebudete permanentně odtrháváni od jiné práce a zprávy pak můžete zpracovat hromadně. Je to mnohem efektivnější a méně stresující.

Vstávejte dříve

Pracovní dny začínají pro mnoho lidí špatnou náladou, protože ráno prostě nezbývá čas na příjemné věci, které děláme o víkendu. Ale řešení je opravdu snadné – vstávejte jednoduše dříve. Pak budete mít dostatek času na osvěžující sprchu nebo si budete moci v klidu vychutnat ranní kávu. A zkuste si také hned po ránu prolistovat svůj oblíbený časopis, budete se pak také cítit šťastnější. 

Jednoduché věci zařiďte o víkendu

Tenhle tip se vám může zdát nejdříve absurdní, ale pomůže opravdu hodně, abyste si pak v pracovní dny mohli i trochu užívat. Pokud máte například něco do práce přečíst, můžete to udělat o víkendu. Nebo si složitější úkoly projděte v parku nebo kavárně, najednou se vám bude zdát práce snesitelnější. A pocit, že máte úkol hotový ještě před začátkem týdne, vám také vezme tíhu z ramen.

Najděte si jinou práci

Tohle zní asi moc radikálně, ale upřímně: pokud se z blížícího pondělí více stresujete, než abyste se těšili, pokud v pracovním týdnu nemáte žádnou příležitost na zábavu nebo uvolnění, pak máte opravdu špatnou práci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat