V dnešní době je třeba se obklopit pozitivními lidmi

Je váš přítel tak trochu morous, který vždy vidí sklenici spíš poloprázdnou než poloplnou? Čím častěji s ním budete, tím víc se snižují šance na to, že se dožijete vysokého věku a získáte práci svých snů.

Věčný stěžovatel versus optimisticky naladěný člověk, který rozdává dobrou náladu na všechny světové strany. Se kterým z nich budete raději trávit svůj volný čas? Tak jistě, o něco příjemnější je druhá varianta, protože asi nikdo nechce poslouchat neustálé nářky, stížnosti a kritiky, byť z úst blízkého přítele. Proč vás jeho dávka negativity ovlivní, i když nechcete?

Já na bráchu, brácha na mě

Již mnoho výzkumů prokázalo, že máme tendence kopírovat chování lidí, jimiž se obklopujeme. A pozor, neplatí to jen při osobních setkáních, ale i při on-line komunikaci. Na tuto skutečnost poukazuje třeba Dan Buettner, což je americký průzkumník, oceňovaný novinář, producent a člen exkluzivního měsíčníku National Geographic. Ten se mimo jiné zabývá návyky lidí, kteří žijí v oblastech, pro něž je typická až úctyhodná dlouhověkost. Jednou z nich je kupříkladu japonská Okinawa, kde průměrný věk žen dosahuje 90 let (mimochodem, v České republice je to zhruba o 11 méně). Co je na tomto místě tak zvláštního, pijí tam snad elixír mládí? Samá voda, přátelé.

Úsměv je zdarma. Má ale velkou moc

Tajemstvím jsou totiž sociální vazby místních obyvatel. Přátelé i rodinní příslušnici si zde poskytují emocionální, sociální i finanční podporu. Dělí se také o svou úrodu, uvařené jídlo, oblečení a léky. A co je hlavní? Dělají to s láskou a úsměvem na rtech, takže tam o pocity radosti, štěstí, sounáležitosti a empatie nikdy není nouze. Taková blaženost, která putuje od člověka k člověku jako veselá řetězová reakce, je podle jmenovaného odborníka důvodem, proč se okinawská populace dožívá tak požehnaného věku.

Recept na parádní důchod i pracovní úspěchy

Vidíte ty souvislosti? Když budete mít ve své blízkosti někoho, kdo je spokojený a vesele naladěný, můžete se dlouhověkosti dočkat i vy. A co víc, z poznatků mnoha studií také vyplývá, že pokud se obklopujeme pozitivními lidmi, zvyšuje to pravděpodobnost, že dosáhneme svých cílů, a to od hubnutí až po získání vysněného zaměstnání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat