Výstřední léčivá medicína napříč světem

29.03.2021 | Zajímavosti

Napříč světem má medicína mnoho podob. A některé jsou i dost extrémní a z našeho pohledu nemají s medicínou nic společného. To je ale náš názor, léčitelé na druhém konci planety by za svoje metody dali ruku do ohně.

Hromadná léčba astmatu

Indičtí léčitelé zbavují nemocné chorob pomocí podivných mystických rituálů. Jedním z nich je i obřad, při kterém se jednou za rok sejde více než půl milionu obyvatel. Léčba spočívá v konzumaci žluté pasty, jejíž složení je přísně tajeno, nicméně je důležité spolknout ji společně s živou rybou. Pastu zdejší „lékaři“ vloží rybě do úst a téměř násilím vám ji nacpou do krku. Tento kontroverzní způsob léčby podstupují dospělí i děti, nejčastěji s astmatickými problémy.

Ačkoli je záhadou, co žlutá a údajně léčivá pasta obsahuje, zdá se, lidem skutečně pomáhá. V zásadě jde ale spíše o posílení vlastní psychiky člověka, kdy ten skutečně věří, že je vyléčen. Placebo efekt je tedy dokonalý.

Jste závislí? Jeďte do Thajska

Že je asijská medicína trochu jiná než evropská, to není žádné tajemství. Velkou váhu přikládají bylinám a různým zvířecím jedům, které by člověka měly zbavit všech toxických látek, kterými zahlcovali svá těla nebo aby vymýtili choroby, jež je postihli.

Jedním z míst, kde dávají přednost přírodě před chemií je i klášter Tham Krabok v Thajsku, který slouží jako jedna z nejúspěšnějších léčeben drogově závislých na světě. Léčba spočívá v  rituálu, kdy je závislému podávána směs přibližně stovky bylin, která se zapíjí velkým množstvím vody a následně donutí člověka vše vyzvracet. Drogově závislí zde klečí jeden vedle druhého nad dlouhým kanálem, nad kterým se kroutí v křečích a zbavují se všeho, co je v jejich těle navíc.

Léčebna má pevný řád. Vstává se zde ve čtyři ráno a pacienti zde vykonávají různé práce. Zametají, uklízejí, starají se o areál léčebny. Dopoledne absolvují rituál zvracení a poté parní lázeň. Skutečně jiný přístup než u nás, dle tvrzení léčebny však funguje.

Je libo žabí koktejl?

Pokud máte jakékoli potíže, nabízí se dobrodružný výlet do Peru. Zdejší obyvatelé věří, že od jakéhokoli problému vám pomůže pití koktejlu, jehož hlavní přísadou je rozmixovaná žába. Mnoho lidí věří jeho účinkům a pravidelně se pro něj vracejí na zdejší trhy. Údajně jim pomáhá na lepší paměť, bolesti všeho druhu, potíže s otěhotněním, libidem či horečkou.

Odporný hnědý nápoj má kašovitou konzistenci, pije se teplý a prodavači ho doporučují vypít rychle. To kvůli kostem, které se na dně sklenice usadí a je poněkud nepříjemné je vypít. Pokud vám to však skutečně nedělá dobře, tak vám kosti scedí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat