Diskuse na téma Knížka, na které jsem vyrostla

S jakou knížkou jste vyrůstala a dodnes na ní ráda vzpomínáte? Jsou to Broučci nebo Heidi, děvčátko z hor? Nebo třeba dívčí romány? Bez jaké knihy jste nemohla usnout?

Lucka 04.08.2011

Toho bylo hooodně...Jako nejmenší jednoznačně MÍČEK FLÍČEK!, potom DĚTI Z BULERBYNU, LETADÉLKO KÁNĚ, DÁŠENKA, u babičky ŠPALÍČEK POHÁDEK, a jako starší jsem rostla na FOGLAROVKÁCH...a z těch, co si jako starší pamatuji, jako nezapomenutelné knihy, které jsem četla několikrát to byly celkém smutné a le o to lepší... ROBINSONKA, ŽIVOT POZPÁTKU, MOTÝLEK, VELKÝ CIRKUS...:-)

Lilinka 31.07.2011

Moji oblíbenou knížku z dětství byl Špalíček pohádek, byly tam nádherné pohádky a já jsem si vždycky u ní snila o krásných věcech, které mě možná někdy potkají.

Liz 31.07.2011

Mou nejoblíbenější knížkou a to i po letech je knížka: Neříkej sbohem - Je to úžasná, ale smutně končící knížka... Hlavní hrdinka (jmenuje se stejně jako já Petra) na konci knížky umíra, ale ještě před smrtí se stihne zamilovat a poznat lásku. Na poslední stránce knížky mluví její kluk (Tomáš) a říka, že už nikdy nebude nikoho milovat tak jako jí. Je to strašně krásně napsané a komukoli jsem poradila tuhle knížku, tak na konci vždy brečel, protože ten kluk na te poslední stránce píše to, co by si každá holka přála slyšet... Dokonce jsem si psala s autorkou této knihy a ptala se, jak ji napadlo napsat tuhle knihu...

Mumunka 30.07.2011

Robinson Crusoe a Švýcarský Robinson

Lilie 30.07.2011

Ezopské bajky, měla jsem krásnou knížku s obrázky, Staré řecké báje a pověsti,princ Bajaja.

veam 30.07.2011

Já měla ráda,Broučky,Babičku a nejvíce básničky a říkadla,hodně jsem jich uměla nazpaměť. :-)

Inna 29.07.2011

Tak určitě Neználek na Měsíci, Dášenka čili život štěněte.

Petra 29.07.2011

Tak mé dětství z knihou jakoukoliv v ruce.Schovávala sem aby mě naši nechali dočíst zrovna tu kapitolu která nikdy nekončilaXD.Jinak přes pohádky po dívčí romány horory ve starším věku. Ale nejvíc Mayovky můj tatínek vášniví sběratel tohoto spisovatele a jeho knich.:-)*1*Na ně ráda vzpomínám a stale si je čtu dokola.

Medlin 29.07.2011

Tak já v tom mám jasno, Mrazík, nejkrásnější pohádka mého dětství, vždycky jsem se těšila na Vánoce,když ji dávali v televizi, ukazuje nezdolnou lásku, kterou nepřekoná ani nástrahy zlé baby jagy a nepřející a zlé nevlastní matky. Trošku to poukazuje i na můj život, taky jsem měla takovou zlou nevlastní matku, a tak trochu prožívala postavu Nastěnky přenesenou do vlastního života. I Ivan,který se z pyšného a do sebe zahleděného člověka, stal díky Nastěnce lepším a hodnějším člověkem, který začal myslet i na druhé lidi kolem sebe, a láska ho úplně změnila. Trošku i taková pohádka z reálného života, zakončena samozřejmě svatbou, jako tomu bývá i v životě. Jak se říká, láska hory přenáší.

Emily 29.07.2011

Na krásné pohádce O zlaté rybce, je to polská pohádka a má nejoblíbenější.

Lenkas 29.07.2011

Já vyrůstala na:1.Honzíkova cesta 2.Neználkovi příhody 3.Malý princ;-);-);-)*1*:-):-P:-D

Milagros 29.07.2011

Vyrostla jsem na pohádkách Boženy Němcové, milovala jsem knihu Krása nesmírná, Dášenka čili život stěněte a další.

Za mě jednoznačně Bambi, byla má nejoblíbenější, četla jsem ji pořád dokola, znala nazpaměť ale nikdy mě nepřestala bavit a mám ji i schovanou už je to tedy lehce salátové vydání...no jo musela být všude se mnou :)

Monika 29.07.2011

tak u mě je to malý lord :-) a taková ta kniha pohádek a říkadel. už nevím jak se to přesně jmenovalo, ale bylo z ruštiny a na obalu byl medvěd a snad rolník?

Jarka 29.07.2011

Knížka, která mě v dětství chytla za srdce a drží mě dodnes je Malý Bobeš. Jak já byla pyšná, když jsem poprvé sama celého Bobše přečetla. S vyvalenýma očima jsem četla o tom, jak si hrál a ke hraní mu sloužilo uražené ouško od hrníčku. Obrečela jsem smrt Františka...... Četla jsem Bobše tolikrát, že bych to snad ani nespočítala.

dani 29.07.2011

jééé, to bych se upsala... Jako malá jsem byla velký čtenář.. Měla jsem spoustu oblíbených knížek.. Snad nejčastěji jsem četla Neználka, Děti z Bullerbynu, Káju Maříka....<3 Všechny knížky jsem schovala a teď je mají mé děti, ale ve čtení rozhodně nejsou po mě :-O

pidulka 29.07.2011

MOje nejoblíbenější knížka byla Malý princ, dostala jsem jí až v sedmnácti letech od mé platonické lásky. Celý náš vztah byl založen právě na této knížce. On byl malý princ a já malá mořská víla. Bylo to období mého života, na které nikdy nezapomenu. Mám ho v srdci do dnes.

Radka 29.07.2011

Knižka mojho detstva bola jednoznačne : "Čo koho do toho" od Evy Rúčkovej :-) ...jednoducho krásna kniha pre dievčatá čo maju v puberte srdce otvorené len pre lásku:-)

Veronika 29.07.2011

U mě jednoznačně Malý Princ od Exupéryho. A to přetrvává dodnes. Člověk někdy potřebuje vypnout a probírat se svou fantazií. Tato knížka je k tomu jako stvořena a já si ji mile ráda čtu znova a znova :)

megan2 29.07.2011

Já jsem v dětství hrozně ráda četla Kvak a Žbluňk jsou kamarádai,bylo o o žabacích a pak v pubertě "Mladí v hajzlu":-D to jsem byla schopná přečíst za den a půl..asi se budu muset podívat v knihovně a znova si to přečístXD


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat