Zbytečné chyby dlouhodobých vztahů

Zní to trochu zvláštně, že? Ale věřte, že dlouhodobá manželství a partnerství nežijí jen ve štěstí. Tu a tam se, alespoň u některých, objeví šedý mráček. Jaké chyby vás mohou na životní cestě potkat, a jak se jim eventuálně i vyhnout?

Jste na začátku společné cesty? Nebo už ji spolu šlapete nějakou dekádu? Ať tak, či onak, mohou nastat situace, které by nemusely dopadnout vždy podle očekávání. Sestavili jsme pro vás seznam sedmi nejčastějších chyb, které mohou v dlouhodobém vztahu nastat. Ale přečtěte si je, i když vás společná cesta teprve čeká. Nabízíme totiž i možné alternativy, jak z bláta ven.

Chyba číslo 1: Čekáte, že partner dokáže číst vaše myšlenky

Máme pro vás překvapení – nedokáže. Věty typu „ale tys přece musel vědět, že...“ si raději v hlavě hned vymažte. Že ten druhý ví, co vlastně chcete, je vaší zásluhou. To kouzelné slovo, které hledáte se jmenuje komunikace. A na té byste nikdy a za žádnou cenu neměli šetřit.

Chyba číslo 2: Nerespektujete

U některých vztahů se pomalu ztrácí vzájemný respekt. S žádným jiným člověkem na celém světě byste tak nezametali a nechtěli po něm tolik, jako po svém partnerovi. A přitom by to mělo být právě naopak. Vlastně byste neměli k žádnému jinému člověku být tak milí a laskaví.

Chyba číslo 3: Vzpomínky místo zážitků

Co si zase zajít do té krásné restaurace? Nebo si jít zahrát šipky, jako jste je hráli při prvním rande? Zní to krásně, ale vlastně to znamená, že nemáte žádné nové zážitky. Není divu, že si pak začnete myslet, že váš vztah už není tak vzrušující. Skutečně, není.

Chyba číslo 4: Nevidíte pozitivní vlastnosti

Všude se válející ponožky, v koupelně leží nezavřená zubní pasta, ten strašný způsob, jak louská ořechy... to všechno je vidět. Co ale není už patrné na první pohled – ty teplé, hnědé oči, ty roztomilé dolíčky, ten roztomilý způsob, jak jí polévku a ten kouzelný způsob, jak to umí s dětmi. A to je docela škoda. Protože tohle všechno je tam taky. Naštěstí vždycky můžeme změnit vlastní úhel pohledu.

Chyba číslo 5: O tom druhém vím už všechno

Témata, o kterých dlouhodobé páry mluví často, jsou: plány, děti, příběhy všedních dní, televizní program. Témata, o kterých dlouhodobé páry bohužel mluví málo: sny, strachy, starosti, příběhy z doby, kdy ještě netvořili pár. Protože o sobě přece už víte všechno. Nebo ne?

Chyba číslo 6: Žádná tajemství

V souvislosti s chybou číslo 5 – nemůžete a ani byste neměli vědět o sobě všechno! Když dvě různé bytosti kompletně splynou v jednu, nakonec ani sami nepoznají, kdo je kdo. Pár malých tajemství byste před sebou mít měli. Třeba jaký byl váš expřítel v posteli určitě nechce váš manžel vědět ani po dvaceti letech manželství.

Chyba číslo 7: Nepodceňujte sílu maličkostí

Jsou to ty malé věci, které postupně zapomenete. Nejdřív je to svíčka na stole při večeři, potom malý rituál na rozloučenou každé ráno a nakonec třeba polibek na dobrou noc. A najednou se cítíte spolu osamocení a doufáte ve velký zázrak. A přitom jsou to malé věci, které udržují lásku. Občas může svíčka na jídelním stole při společné večeři představovat onen rozdíl, který všechno změní.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat