Správným stravováním lze zmírnit riziko vzniku strií

Jak často jíte kapustu, kiwi, sezamová semínka nebo listovou zeleninu? Když tak budete činit pravidelně, existuje vysoká šance, že se vám strie obloukem vyhnou!

Prudké váhové výkyvy, těhotenství, hormonální změny i rychlý nárůst svalové hmoty. To všechno klade na pružnost pokožky zvýšené nároky. Výsledkem pak bývají trhliny ve vazivové vrstvě kůže nechvalně známé jako strie, jež se objevují na prsou, stehnech, zadních partiích či dolní části břicha. Nechcete, aby vás potkal tento osud? Pak dodržujte tyto zásady!

Zaměřte se na příjem vitaminu C

Že vitamin C si člověk musí hlídat jenom během nejchladnějších měsíců roku? To si myslí hodně lidí, nicméně pravda je někde docela jinde. Tato důležitá antioxidační živina totiž nechrání jen před nachlazením a virózami. Snižuje také riziko rakoviny i hladiny stresových hormonů, přičemž zvyšuje fyzickou výkonnost a urychluje hojení. Ovšem tím to ještě nekončí, protože „céčko“ je nezbytné i pro tvorbu kolagenu, který podporuje pružnost a elasticitu epidermu. Jeho bohatými zdroji jsou citrusové plody, červené papriky, kapusta, kiwi a brokolice. Co dalšího lze v tomto směru udělat?

Přizvěte ke spolupráci omega-3 mastné kyseliny

V boji proti obávaným striím lze využít i omega-3 mastné kyseliny, jelikož mají v popisu práce zvlhčovat pokožku. A hydratovaná pleť rovná se menší pravděpodobnost jakýchkoli nedokonalostí! Báječnou a chutnou zásobárnou jmenovaných kyselin jsou kupříkladu mandle nebo chia, lněná a sezamová semínka. Svou pozornost ovšem můžete směřovat i k listové zelenině, vejcím a rybímu oleji.

Nepodceňujte vitamin D

Věnujete vitaminu D takovou pozornost, jakou si zaslouží? Sáhněte si do svědomí a zkuste nad tím popřemýšlet. Vždyť tenhle parťák pomáhá regulovat množství vápníku a fosforu v těle, čímž zachovává ve formě vaše kosti, svaly a zuby. To ale není jediný důvod, proč si bedlivě hlídat jeho hladinku! Souběžně totiž omezuje riziko diabetu, přičemž příznivě ovlivňuje nervový systém a platí za prevenci jmenované kožní šlamastyky. Naleznete ho v lososu, tuňáku, sardinkách, červeném a vepřovém mase, droždí, žampionech a hovězích játrech.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat