Jak se zbavit akné v dospělosti?

20.01.2021 | Krása a móda

Ačkoli nám už dávno není „náct“, řada z nás se s akné potýká i po dvacítce, po třicítce i v pozdějším věku. Pokud neznáme příčinu, zkoušíme stále nové a nové kosmetické přípravky z reklam či od dermatologů. Některé na krátký čas i zaberou, ale naše pleť se beztak brzy vrátí do starých kolejí. Jak je to možné?

Většina běžné kosmetiky na akné v podstatě představuje chemický koktejl, který jemné pleti nemůže přinést nic dobrého. Tělu nepřirozené syntetické ingredience totiž narušují pH pokožky. To se pleti bezpochyby nelíbí, a tak se začne bránit. Proto se po nějaké době používání takových přípravků začne tvořit více kožního mazu a nové, mnohdy mnohem horší projevy akné. Pakliže se pupínků chcete zbavit jednou provždy, musíte sáhnout po péči, která nedráždí pleť. Takovým řešením je přírodní kosmetika na akné.

Nedrážděte pleť chemií

Nejlepší kosmetika na akné je ta, která dokáže šetrným způsobem pleť vyčistit, neucpává póry, ale zároveň ji hydratuje. Mnoho žen s problematickou pletí zbytečně používá přípravky, které pokožku vysušují. Přitom není vůbec třeba bát se látek s podporou hydratace, dokonce ani olejů. Třeba takový hroznový olej dokáže perfektně vyčistit ucpané póry. Mezi další účinné složky patří tea tree, zinek, aloe vera, kosatec či konopí. Přesně takový obsah má 100% přírodní kosmetika na akné. Věřte, že když nebudete svou pleť stále dokola dráždit syntetikou, kterou obsahují běžné přípravky z drogerií, brzy uvidíte výsledky.

Jak poznat čistou přírodní kosmetiku na akné?

A jak poznáte, že má vámi vybraná kosmetika na akné to správné přírodní složení? Nejlépe uděláte, když budete nakupovat v obchodech či na e-shopech, které jsou zaměřeny jen na přírodní a bio kosmetiku. V takovém případě si můžete být jisti, že v produktech nenajdete žádné parabeny, silikony a nic na bázi ropy. Jedním z takových e-shopů je například www.nuspring.cz. Pokud si nejste s výběrem přírodní kosmetiky jistí, rádi vám po telefonu nebo e-mailu poradí.


100% přírodní kosmetika na akné se skládá jen z rostlin a výživných olejů

Zkuste třeba černé mýdlo na akné.  Většinou obsahuje aktivní uhlí nebo bahno z Mrtvého moře. Toto přírodní tuhé mýdlo dokáže z pleti vytáhnout toxiny a krásně vyčistit póry. Skvělé výsledky má i řada Krásná slečna od výrobce české bio kosmetiky Havlíkova přírodní apotéka. Kvalitní produkty na problematickou pleť můžete vybírat i od zahraničních značek.

A co udělat pro svou pleť kromě výběru kvalitní přírodní kosmetiky na akné? Zde jsou ověřené tipy.

  • Nesahejte si na obličej, když to není nutné.
  • Často měňte povlak na polštář. Klidně každý týden.
  • Zkuste vypozorovat, zda vám akné nezpůsobuje nějaká potravina. Často to bývá mléko.
  • Čistěte si pleť ráno i večer.
  • Používáte-li látkové odličovací tampony, doporučujeme, prát je v šetrných přírodních přípravcích.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat