I přes nechuť může být sex skvělá jízda

Néééééé, dneska néééééé! Nebo ano? Partner chce sex, vy náladu nemáte. Víte, co udělat jako první a proč je v rámci dlouhodobého vztahu výhodné nabídku na milování nezazdít?

Chvíli se díváte na film a máte toho plné zuby. Víte, že si pogratulujete, pokud zvládnete dojít do koupelny a provést aspoň základní hygienu. Poté, co se osprchujete, vás na chodbě zastaví partner a vy z výrazu jeho obličeje s naprostou jistotou poznáte, po čem touží. Chce sex. Teď a tady. „Proboha, jen to ne,“ bleskne vám hlavou, „vždyť melu z posledního!“ Máte ho odmítnout a riskovat, že se urazí, protože to na vás (a bez úspěchu) zkoušel už včera – a předevčírem? I když v sexu hraje velkou roli svobodná vůle, dejte tomu přece jen šanci, a to hned z několika důvodů.

Může se vám to ve finále líbit

„Stává se, že někdy je na sex chut, ale vzrušení vázne.  A naopak chut není, ale je-li žena k sexu zlákána, vzrušení i orgasmus se dostaví,“ popisuje známý sexuolog a gynekolog Zlatko Pastor. Vlastně se toho dá využít. Věnujte sobě i partnerovi 10 až 15 minut a během této doby rozpoznejte, jestli prvotní a kolikrát i neuvážené odmítnutí postupně nenahrazuje stupňující se vzrušení a vaše svolení k milování.

Máte šanci zkusit něco nového

„Než řeknete ne, zkuste se zaměřit na zkvalitnění prožitku nebo něco mimořádného. Třeba by vás navnadila vana s koupelovou bombou obsahující vibrační patronu. Nemusíte hned říkat ano, ale určitě může být zajímavou předehrou se jen podívat na nabídku hraček pro dospělé, a společně popřemýšlet, jaká by pobavila zrovna vás,“ doporučuje Vojtěch Sláma, majitel sexshopu Yoo.cz

Naučíte se lépe spolu komunikovat

„Když mám tyhle stavy skoro až nechutenství, říkám manželovi, že uvidíme, jak to bude probíhat, protože zatím netuším, jestli se dostatečně uvolním. Požádám o masáž zad, zaúkoluji ho, aby místo mě vyndal prádlo ze sušičky, nebo šel uspat děti. Pak se na chvíli zastavím, rozdělám si víno a relaxuji,“ vypráví devětatřicetiletá Marcela s tím, že podobně to má každá pracující matka a manželka.

„Sex nechcete pořád, ale ze zkušenosti vím, že jakmile dám manželovi šanci, a aspoň s ním chvíli zůstanu – jako parťák nebo právě milenka, tak příštích pár dní spolu lépe fungujeme,“ podotýká grafická designérka, která má k okamžitému „ne“ svoje výhrady. „Taky by se mi nelíbilo, kdyby mě manžel hned odstrčil jako něco nechutného a otočil se na bok. Bez komunikace a vysvětlení. To si pak připadáte jako to poslední na světě,“ uzavírá Marcela.

Překvapí vás jiný druh vyvrcholení

Klíčem tedy je dát milenci (a potažmo i sobě) aspoň minimální šanci na milostné skórování. Když to nejde, nic se neděje. Obejměte ho a neodmítejte jako partnera. Touží po vaší blízkosti a sex si s největší pravděpodobností i odpustí, pokud mu podáte adekvátní vysvětlení. Takové, které pochopí. Padesátá bolest hlavy v jednom týdnu zní jako výsměch, ne objasnění. A co nejlepšího se vám, tedy za předpokladu, že se k sexu necháte přemluvit, může stát?

„V poslední době se často tvářím, že sex nechci, bývám dost unavená. Přítel to cítí a o to víc se snaží, abych se uvolnila. Tuhle o mě tak krásně pečoval, že jsem poprvé v životě prožila mokrý orgasmus. A to i přes to, že jsem se na začátku milovat vůbec nechtěla. Pak je člověk rád, že se vlastně nechal přemluvit,“ směje se jednačtyřicetiletá Karolína, řidička autobusu. Necháte se jí inspirovat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat