Tipy pro hladkou pokožku

10.02.2020 | Krása a móda

Depilace patří k často diskutovaným tématům. Ačkoli drtivá většina žen preferuje tělo bez chloupků, najdete i mnoho odpůrkyň takové úpravy, které propagují přírodní krásu, ke které chloupky na těle prostě patří.

Mezi známé osobnosti, které se nebojí svoji přirozenost ukázat, patří Madonna, Miley Cyrus, Britney Spears nebo Lindsey Lohan.

Depilace nebo epilace

Způsobů jak se nežádoucích chloupků zbavit je mnoho. Je ale zásadní rozdíl mezi depilací a epilací. Pomocí depilace je zkrátíte blízko u kůže. Tento způsob není bolestivý, chloupky ale rychleji dorůstají a postup je nutné častěji opakovat. Zde se o těchto strojcích dozvíte mnohem více.

Epilace je metoda, kdy jsou chloupky vytrhávány i s kořínky. Proces může být i velmi bolestivý, není to ale pravidlem. Hodně záleží především na tom, jak a čím je epilace prováděna. Hladká pokožka vydrží i několik týdnů. Jestliže se pak chcete ochlupení zbavit jednou provždy, můžete podstoupit laserovou epilaci.

Jaký způsob zvolit?

Holení žiletkami

Tato metoda je jedna z nejrychlejších a měla by být naprosto bezbolestná. Chce to ale trochu cviku a není dobré podcenit výběr holítka. Kvůli možnému poranění se tato metoda nedoporučuje těm, kdo mají sníženou imunitu, diabetikům a lidem s lymfedémem.

Depilační krémy

Šetrnější způsob odstraňování představují krémy. Díky nim předejdete možnému pořezání během holení. Krém naruší strukturu chloupku a rozpustí jej pod povrchem kůže. Tyto přípravky ale nejsou vhodné pro všechny, protože jsou vyrobeny na chemické bázi a obsahují agresivní látky. Proto představují nebezpečí zejména pro citlivou kůži. Ti z vás, kteří mají různé kožní nemoci jako ekzém nebo lupénku nebo trpí nějakou alergií, by se měli těmto přípravkům vyhnout.

Elektrické strojky

Pokud tedy chcete opravdu hladkou pokožku bez podráždění, vybírejte z velkého množství různých holicích strojků. Na trhu je široká nabídka cenově dostupných depilátorů i epilátorů, trvale hladké pokožky docílíte pomocí IPL epilátoru.

Laser

Laserem lze provádět depilaci i epilaci. Proces je to bezbolestný, před samotným zákrokem by ale pokožka neměla být čerstvě opálená a to sluncem ani návštěvou solária.

Pomocí laserové epilace byste měli docílit trvale hladké pokožky. Při tomto procesu dochází k likvidaci chloupku i s cibulkou, která je tak trvale odstraněna. Nečekejte ale, že se chloupků zbavíte po jedné návštěvě kosmetického salonu. V podkoží se totiž chloupky vyskytují v různých fázích růstu a proto je nutné i tento proces několikrát zopakovat a to 5x – 8x.

Péče o pokožku

Pravidelné odstraňování chloupků je pro pokožku namáhavé a i v případě, že je kůže po oholení v pořádku, může vás překvapit její začervenání nebo jiná nepříjemnost. Po procesu zbavení se chloupků proto vždy pokožku namažte zklidňujícím gelem nebo krémem a volte spíše volnější oblečení. Pokožku šetrně ošetříte díky přípravkům obsahujícím bambucké máslo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat