Diskuse na téma boží milosti

40dkg hladké mouky 6žloutků kostka droždí 1smetana na šlehání troch cukru trochu soli polévková lžíce soli polévková lžíce rumu vše smícháme dohromady,asi 15minut,mouku už nepřidáváme na vále posypaném hladkou moukou rozválíme plát o tloušce asi jeden milimetr,rádýlkem krájíme na 10x2cm pásky,děláme z toho suky.vložíme do rozpáleného oleje za chvíli obracíme.vyndáme z oleje.obalíme v mletém cukru s vanilkovým cukrem. výborná mnamka dobrou chut:-)

Laugher 07.01.2017

250 g hladké mouky/špetka soli/50 g másla/50 g krupicového cukru/2 žloutky/2/lžíce bílého vína/5 lžic zakysané smetany/lžička citronové kůry/olej na smažení/moučkový a vanilkový cukr na obalení Postup:Mouku smícháme na vále se všemi ingrediencemi a změklým máslem, vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme cca 4 mm silnou placku a zubatým rádýlkem vykrajujeme obdélníkové (cca 8 x 5 cm) či jiné tvary, které uvnitř ještě dvakrát nakrojíme. Smažíme v hojném množství rozpáleného oleje krátce, jen dorůžova. Během smažení by se měly milosti nafouknout. Pokud se to nedaří, na chvilku je přiklopíme pokličkou. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru (smícháme s vanilkovým). Boží milosti jsou velmi křehké, musíme s nimi manipulovat opatrně, abychom je nepolámali


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat