Rozšířené póry: Poradíme vám, jak se jich zbavit

22.07.2019 | Krása a móda

Rozšířené póry jsou problémem mnoha lidí. Nejedná se sice o problém zdravotní, po estetické stránce mohou být však vadou na kráse kohokoli z nás. Lze vůbec rozšířené póry úspěšně a trvale řešit?

Proč se tvoří?

Rozšířené póry vznikají často vinou hormonů, které stimulují mazové žlázy, čímž dochází k nadměrné produkci mazu, který se následně mísí s jinými nečistotami na obličeji. Vyprodukovaný maz, místo toho, aby byl pórem vyloučen ven, pór ucpe a rozšíří. Rozšířené póry můžeme najít především na obličeji okolo nosu nebo na tvářích, a to v podobě známých černých teček nebo drobných prohlubní a kráterků.

Nejdůležitější je hygiena

Hormonální činnost ovlivníme jen těžko, co však můžeme pro svou pleť udělat, je pravidelná hygiena. Pečlivě odstraňujte odumřelou kůži pomocí peelingu a pleť pečlivě zbavujte přebytečného mazu. Dávejte si pozor na používání hutných pleťových krémů, které póry ucpávají. Snažte se volit také lehčí make-upy a nikdy nevynechávejte večerní odlíčení.

K očistě pleti si můžete pomoci také použitím páry. Vytvořte si výluh z jednoho litru horké vody, několika koleček citrusů, které mají antibakteriální účinky a máty, která zklidňuje. Nad výluhem pak po dobu deseti minut napařujte obličej, dokud nedosáhnete pořádného prohřátí. Poté obličej vyčistěte standardním způsobem. Po napařování však nepoužívejte žádné krémy, abyste napařené póry zbytečně neucpávali.

Kolagen

Dostatek kolagenu je pro stav naší pleti velice důležitý. S postupujícími roky nebo při špatné péči a životosprávě se jeho hladina snižuje. Možností, jak jej doplnit je více. Nejjednodušší je zaměřit se na stravu. Pravidelným doplňováním vitaminu C dochází i k obnově a produkci kolagenu, který udržuje naši pleť pružnou a hebkou.

Tvorbu kolagenu lze aktivovat také za pomoci radiofrekvence, kterou vám provedou v lepších kosmetických studiích či na klinikách plastické medicíny. Radiofrekvenční ošetření spočívá v zahřátí tkáně přes speciální gel, čímž se aktivuje tvorba nového kolagenu. Za tento zákrok zaplatíte přibližně 1500 korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat