Husté obočí zajistí známé ingredience z kuchyně

Vaše obočí si postavilo hlavu a neroste tak, jak by mělo? Řešení představuje cibule, vaječný žloutek nebo aloe vera.

Postupem času se mění nejen módní, ale i kosmetické trendy. A ty teď velí jediné – buďte co nejvíce přirození! V kurzu je tedy jemné líčení, stejně jako nenápadné barvy a husté obočí, které působí tak trochu rošťácky a „neučesaně“. Jenže jak toho docílit, když to vaše odmítá spolupracovat?

Věk? Tomu nelze vyčítat všechno

„Většina mých klientů si stěžuje na to, že jim obočí roste pomalu a nepravidelně. I když to mnozí přisuzují stárnutí, důvodem může být něco docela jiného. Třeba porucha štítné žlázy, hormonální porucha, nutriční nedostatek, nadměrné užívání léků, špatný způsob vytrhávání nebo stres,“ vysvětluje americký vizážista Christopher Drummond, na jehož um spoléhají i ty neznámější hollywoodské celebrity.

V první řadě je tedy třeba diagnostikovat příčinu. Jakmile ji odhalíte, můžete se začít soustředit na nápravné řešení. A možností je spousta. Nabízí se třeba dokreslování tužkou, permanentní make-up nebo tetovací metoda zvaná vlásenkování. Ani jedno není vaším „šálkem kávy“? Pak byste mohli zkusit domácí prostředky. Konkrétně tyhle mají skvělou reputaci!

Cibulová šťáva na tvář i vlasy

Cibule je skutečně všestranným pomocníkem. A to i mimo kuchyni! Rychle a snadno čistí měď, sklo, rámy obrazů i zlaté předměty. Zastavuje také krvácení z nosu, léčí otoky, hnisavé rány i bradavice, zatímco likviduje bradavice a kuří oka. Cibulová šťáva díky obsahu síry rovněž zastavuje lupy a urychluje růst – vlasů i obočí. Doporučuje se nanášet ji formou několikaminutové masáže dvakrát týdně.

Vaječný žloutek dokáže podpořit

Podobné účinky jako výše zmíněná cibule má i vaječný žloutek, který zprostředkujte pro změnu bílkoviny. Aplikujte ho prostřednictvím vatového tamponu a vyčkejte přibližně 20 minut, poté smyjte veškeré pozůstatky vlažnou vodou. Čím častěji tak učiníte, tím rychleji se dostaví výsledky.

Aloe vera, parťák pro zkrášlení

Růst obočí může urychlit i gel z rostliny aloe vera, neboť má zvlhčující schopnosti, a navíc báječně vyživuje. Použít ho jako masku lze jen tak samotný, ovšem ani v kombinací s medem či s kokosovým olejem nic nepokazíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat