Cestujte levně: Tipy na prodloužené víkendy v cizině

16.04.2019 | Zábava

Rádi byste se podívali do světa, ale vaše finanční možnosti nejsou takové, jaké by pro poznávání vzdálenějších koutů světa být měly? Nezoufejte! V dnešní době lze sehnat letenky opravdu za pár korun a takový prodloužený víkend v cizině vás nemusí vyjít dráž než pár dní na chalupě.

Paříž

Kdo by nechtěl strávit víkend v romantické Paříži? Pouliční umělci, voňavé bagety a vybraná gastronomie nemusejí přijít draho. S nízkonákladovými aerolinkami máte možnost se do Paříže podívat i za 1028 korun, včetně zpátečního letu. Ubytování vás přijde na zhruba 1200 korun za noc.

Barcelona

Kouzlo španělské Barcelony můžete zažít už za 2400 korun. Cena za jednolůžkový pokoj a jednu noc v něm začíná na osmi stech korunách. V Barceloně je sice dráž než u nás, ale na jednom místě naleznete nejen nádhernou architekturu a muzea, také můžete navštívit proslulý stadion, vykoupat se v moři nebo ochutnat španělskou kuchyni.

Zadar

O loňského podzimu létají nízkonákladové společnosti i do chorvatského Zadaru. Výhodou je poloha letiště, které je vzdáleno jen 10 kilometrů od moře. S takovou se můžete rovnou sbalit a za dvě a půl hodiny ležet na pláži. Cena zpáteční letenky je průměrně 2200 korun, ubytování v Chorvatsku je zejména mimo sezonu velmi levné a ani potraviny zde nejsou o moc dražší než u nás.

Dublin

Koho láká ruch velkoměsta, povídky o leprechaunech, Keltech, nekonečná zábava a černé pivo, ten by si neměl nechat ujít víkend v irském Dublinu. Letenka tam i zpět vás vyjde na necelých 1500 korun, bydlení, zejména v hostelech s více lůžky seženete už od pěti set. Jediné, co turistu se zálibou v pití piva může nemile překvapit, je cena tohoto nápoje. Pod pět euro se v hospodě nedostanete. A to ho nedostanete ani celý půllitr. Irové totiž točí pinty.

Londýn

Londýn je obrovské město, ve kterém si přijde na své každý. Disponuje nespočtem klubů, muzeí i památek a koncentruje většinu kultur celého světa. Letenky do Londýna jsou k sehnání skutečně za hubičku. Zpáteční let totiž můžete zakoupit již za 700 korun. Bydlení seženete za podobnou částku na jednu noc. Jediné s čím je třeba počítat je fakt, že Londýn je poměrně drahé město a to zejména v případě vstupů na turistické atrakce a v oblasti stravování. Pokud se ale budete stravovat ve fast foodech či využijete místních supermarketů, nemusí být návštěva ani příliš drahá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat