Podzimní menu pro krásnou pleť

13.11.2019 | Krása a móda

I když na vás dolehne proslulá podzimní únava, vaší pleti se dotknout nemusí. Její svěží a mladistvý vzhled můžete podpořit jednoduchými návyky. Přinášíme tipy, které se osvědčily nám.

Uchovejte si užitečné letní zvyky

I když na horké dny už jen vzpomínáme, lahev na vodu by měla mít místo v našich taškách jisté. Pitný režim je totiž jedním ze základních pilířů hladké a pružné pleti. Ideální je během dne střídat čistou vodu a minerálky. Ty se hodí například po sportu, kdy pomáhají tělu doplnit důležité látky, o které přišlo spolu s potem. Pokud jde o množství, berte obvykle doporučované dva litry tekutin denně spíše jako orientační. Vliv na vaši skutečnou potřebu má celá řada faktorů od váhy a věku po náročnost životního stylu. Pro všechny však platí, že pít je třeba průběžně. Tělo, pokožku nevyjímaje, pak dokáže tekutiny lépe využít. Naopak nárazové pití většího množství představuje zátěž pro ledviny a tělu nepřináší maximální možný užitek, protože tekutiny a v nich obsažené látky v tomto případě zpravidla rychle vyloučí. V souvislosti s péčí o pleť nepodceňujte ani potraviny, které jsou zdrojem vody, často navíc v kombinaci s vitamíny a antioxidanty. Jde například o ovoce a zeleninu jako salátová okurka či meloun.

Vyživujte pleť zevnitř…

Stav pleti přirozeně odráží náš životní styl a vypovídá i o našem jídelníčku. Pokud chcete podpořit svěžest a pružnost pleti, rozhodně si dopřávejte dostatek vitamínů, a to například skupiny A, B, C a E. Nezapomínejte ani na zdroje omega-3 mastné kyseliny, k nimž patří například losos, tuňák, makrela, ale také ořechy.

Samostatnou kapitolou je kolagen. Určitě ho znáte ze složení řady kosmetických přípravků. Jde však o tělu vlastní látku, která představuje téměř 30 % bílkovin živočišné hmoty. V našem těle kolagen podporuje soudržnost, pružnost a regeneraci kůže, chrupavek i kostí, a ne nadarmo se o něm v této souvislosti mluví jako o elixíru mládí. V průběhu života se obnovuje; v kostech přibližně po roce, v kůži zhruba každých pět měsíců. S přibývajícím věkem však tvorba kolagenu klesá a snižuje se síla a odolnost jeho vláken. To může vést k rychlejšímu stárnutí pleti a tvorbě vrásek. K potravinám, které lze doporučit, patří již výše zmíněné takzvaně tučné ryby. Kromě nich si pravidelně dopřávejte například vaječné bílky a vývar z kostí. Kolagenovou svačinku můžete svému tělu dopřát i v jednoduché a chutné formě takzvaně nutrikosmetických přípravků. Patří k nim doplněk stravy Liftea Colagenova HA, který přináší vysokou denní dávku 10 gramů hydrolyzovaného kolagenu, a pleť tak vyživuje zevnitř.

… i zvenku

Topením vysušený vzduch i chladné počasí namáhají naši pleť, která si kromě jiného zaslouží i na podzim důkladnou hydrataci. Zatímco v létě se, pokud jde o kosmetiku, hodí spíše lehčí konzistence, na podzim a v zimě se v případě suché pokožky nebojte sáhnout po hutnějších krémech. Budou-li zároveň obsahovat i vitamíny a antioxidanty, je to jen výhoda. Mluvíme-li o hydrataci, nesmíme zapomenout na kyselinu hyaluronovou. Ta totiž dokáže vázat velké množství vody odpovídající až tisícinásobku své hmotnosti. Zadrží ji v tkáni, a tím podporuje její hydrataci a tonus.

Krásná po celý rok

Mladistvý vzhled pleti podporuje vysoká dávka kolagenu, kterou v kombinaci s kyselinou hyaluronovou obsahuje doplněk stravy Liftea COLAGENOVA HA. Jde o takzvaně nutrikosmetický přípravek, který pleť vyživuje zevnitř. Přispívá k potlačení tvorby vrásek a příznivý vliv má i na vlasy a nehty. K dostání je ve formě prášku, z něhož snadno připravíte lahodný nápoj s vanilkovou nebo čokoládovou příchutí. Péči o pleť si tak můžete doslova vychutnat. Navíc je skvělým tipem na dárek, který vaši partnerku, maminku či babičku potěší nejen pod vánočním stromečkem, ale při každém pohledu do zrcadla. Balení 390 g představuje 30denní kúru pro péči o pleť a pořídit ho můžete za doporučenou maloobchodní cenu 599 Kč. Více informací najdete na www.colagenova.cz. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat