REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Na skok za moudrostí východní medicíny v China Care

04.12.2018 | Testování

Když se řekne čínská medicína, snad každý si představí něco jiného. Někdo bylinky, jiný akupunkturní jehličky, někomu se zase vybaví umění akupresury či speciální masáže tuina. Nejen tyto služby nabízí klinika čínské medicíny v Praze China Care, kde několik členek naší redakce strávilo příjemné chvíle.


Celkové hodnocení: 94%

Hodnocení: 23 testerek

Doporučeno: 18x


China Care sice sídlí v rušné části Prahy, ale je takovým klidným ostrůvkem, kde člověk načerpá energii a zbaví se stresu. Na vlastní kůži (a to doslova) jsme se o tom přesvědčily tři – naše šéfová Martina, ambasadorka testování Denisa a kolegyně z obchodního oddělení Petra. Zatímco Martina podstoupila klasickou masáž celého těla, Denisa si dopřála beauty ošetření pleti podle tradiční čínské medicíny, Petra otestovala akupresuru. To je nicméně zlomek ze služeb, jež China Care nabízí. Vybrat si člověk může i řadu dalších, mezi nimi například fyzioterapii, sestavení jídelníčku (podle východní i západní medicíny), baňkování, masáže tuina, cvičení čchi-kung, ale také jógu nebo individuální cvičení s trenérem. Vaší duši a mysli pak prospějí například kineziologie nebo psychologické konzultace. Celý seznam služeb najdete na chinacare.cz.

Oáza uprostřed Prahy


Už na recepci China Care na vás dýchne úžasná atmosféra Východu.

Již samotné prostředí kliniky působí velmi uklidňujícím dojmem. „Budova, kde China Care sídlí, vůbec nepůsobí nijak výjimečně, ale jakmile vystoupíte z výtahu, ocitnete se v úplně jiném světě. Už ze samotné recepce na vás dýchne atmosféra Východu. Meditační hudba a vonné tyčinky člověka rychle naladí na tu správnou relaxační vlnu,“ popisuje Petra.

„Moc se mi líbí barevné ladění prostředí kliniky. V podstatě začnete zapomínat na všechen stres už hned v recepci,“ usmívá se Denisa. China Care disponuje 8 ordinacemi (označení nesou podle znamení čínského horoskopu) a tělocvičnou.


K relaxu přispívá i barevné ladění ordinací.

Každý člověk před samotnou procedurou podstoupí ještě konzultaci, aby bylo jasné, co ho trápí a na co se mají odborníci při řešení jeho problému zaměřit.

Čínská medicína totiž není zaměřena pouze na příznaky, ale snaží se vyřešit podstatu potíží.

Ani naše redakční testerky tedy o konzultace s terapeuty nepřišly.

Jehličky (nejen) pro krásu

Denča otestovala beauty ošetření pleti podle tradiční čínské medicíny, tedy speciální akupunkturu, která oživí pleť, podpoří její prokrvení, bojuje s prvními vráskami, kruhy pod očima a pokožku vyhladí.


Před každou procedurou projdete odbornou konzultací, takže péče je šitá opravdu na míru.

„Nejprve jsme s ‚mojí‘ terapeutkou Bohunkou probraly, jakou mám pleť, co ji trápí a čím by to mohlo být. Mám sušší pleť a už jsem zpozorovala i první drobné vrásky. A právě na tyto dva problémy jsme se s Bohunkou zaměřily,“ popisuje naše ambasadorka testování.

Terapeutka pak Denise aplikovala akupunkturní jehličky do bodů na nohou, které ovlivňují slezinu a játra. Poté přišla na řadu jemná masáž obličeje za účelem prokrvení a uvolnění. A nakonec samotné jehličky.


I před beauty ošetřením obličeje pomocí tradiční čínské medicíny je nutné stimulovat akupunkturou důležité body, v tomto případě na nohou.

„Bylo to moje úplně první setkání s akupunkturou, a tak jsem byla trošku nervózní. Ale díky Bohunce a jejímu úžasnému přístupu všechna nervozita spadla. Samotné jehly člověk skoro necítí, vpichy vlastně jen lehce štípnou. Některé body jsou citlivější, například na bradě, ale rozhodně člověk necítí nějakou bolest,“ popisuje Denisa svou zkušenost s tím, že se zpočátku i bála případného krvácení, ale žádné nepřišlo.

Efekt beauty ošetření pleti podle tradiční čínské medicíny je vidět prakticky ihned, nicméně pro trvalé výsledky je potřeba podstoupit alespoň 6 sérií ošetření. V China Care nabízejí balíček 8 ošetření, díky nimž pleť prakticky omládne. Akupunktura je navíc skvělým pomocníkem i v případě řešení jizviček či pigmentových skvrn.


Díky úžasné terapeutce bylo Denčina první setkání s akupunkturou pozitivní zkušeností.

„Celá zkušenost s akupunkturou a beauty ošetřením pleti pro mě byla veskrze pozitivní. Sama jsem byla překvapená, protože to bylo první setkání s čínskou medicínou v mém životě. Určitě k tomu přispělo i úžasné prostředí kliniky China Care a také skvělá terapeutka Bohunka,“ říká s úsměvem Denča.

Od hlavy až k patě

Martina se při celotělové masáži svěřila do šikovných rukou terapeutky Žofie. Také s ní před samotnou procedurou do detailů probrala, jaké potíže ji trápí. „Ještě se mi nestalo, že by se mnou při masáži někdo tak podrobně vše probíral. Překvapilo mě například, že lidé s onemocněním srdce a cév nebo oběhové soustavy či s onkologickým onemocněním by neměli masáž podstupovat. To naštěstí není můj případ, takže jsem byla pro masáž skvělý adept, zvláště když mám sedavou práci a je jasné, že moje tělo dost trpí,“ popisuje Martina a dodává: „Navíc se nejedná o pouhou relaxační masáž. Člověk podstoupí skutečně funkční masáž, která odhalí, co ho trápí, a hlavně pomůže potíže vyřešit.“


Také před klasickou celotělovou masáží je nutné podstoupit odbornou konzultaci.

Ještě před samotnou masáží si prohřála tělo (a terapeutka ruce) pod minerální lampou a pak už se svěřila Žofii. „Začíná se jemnější masáží a od rukou. Ostatně právě masáž rukou je skvělá v případě, pokud vás trápí začínající karpální tunely, což nejen lidem pracujícím s počítačem často hrozí. Od rukou se pak postupuje dál – musím říct, že Žofie nevynechala ani jediný sval. Dokonce i ty, o kterých jsem vůbec nevěděla, že mám,“ směje se Martina. Na závěr terapeutka provede masáž šíje.

„Strávila jsem na lehátku víc než hodinu a půl a byla to moje nejdůkladnější masáž v životě. Žofie byla navíc hrozně milá a všechno mi vysvětlovala – kde mám jak zablokované svaly, co o mně moje tělo pod jejíma rukama prozrazuje… Odcházela jsem jako úplně nový člověk, navíc to byl skvělý relax. A určitě jsem nebyla v China Care naposledy,“ říká Martina.

Vyladění těla i mysli


Masáž rukou nejen povzbudí namáhané prsty a dlaně, ale pomůže i proti karpálním tunelům.

Třetí testerka Petra si pak užila akupresuru. „Jsem pravidelně v časovém presu a podzimní počasí energii spíše ubírá než naopak, a tak jsem se na chvilku jen a jen pro sebe skutečně těšila,“ říká. „Měla jsem za to, že akupresura se zaměřuje pouze na body v chodidle, a tak jsem předpokládala, že se bude jednat o masáž nohou. Nicméně zkušený terapeut Thomas mě vyvedl z omylu. První půl hodiny jsme vedli pohovor o mém zdravotním stavu a potížích, které bych chtěla aktuálně řešit. Překvapilo mě, jak velmi rychle se Thomas naladil na moji energii a při masáži přesně věděl, na co se má zaměřit,“ popisuje Petra.


Ani na nohy se při masáži nesmí zapomínat!

Akupresura se zaměřuje na určité meridiány a body v těle, které jsou stimulovány tlakem. Při této ozdravné masáži můžete zůstat oblečení a terapeut jemnými tlaky uvolňuje tělo. „Thomas hned vycítil, kde mám problém. Snažil se mi vše během terapie vysvětlit a popsat. Celé to byl vlastně o vyladění a naladění těla i mysli,“ usmívá se spokojeně Petra.


Sedavé zaměstnání dává zádům pořádně zabrat. Usměvavá terapeutka jim ale uměla pomoci.

Také ona díky testování objevila uprostřed rušné Prahy místo, kde může relaxovat, zapomenout na stres a udělat něco pro své zdraví.

Ostatně v China Care najde pomoc každý, kdo bojuje se všudypřítomným stresem, nevysvětlitelnou a zdánlivě nekončící únavou nebo bolestmi těla či duše.

„Rozhodně to – podobně jako v případě Denči s Martinou – nebyla moje poslední návštěva China Care a navíc mám jasno v tom, jaký dárek pod stromeček dostanou moji rodiče,“ uzavírá Petra.

Více informací najdete na chinacare.cz

09.02.2023

V China Care jsou všichni skvělí , spolehliví odborníci. Velice krásný a příjemný zážitek

20.11.2022

skvělá masáž obličeje, dokonalá relaxace vřele doporučuji

19.08.2020

Velmi příjemný a nezapomenutlený zážitek. :) doporučuji, příjemné jak fyzicky, tak i psychicky

nic

24.07.2019

Nerelevantní hodnocení smazáno redakcí.

30.01.2019

Na alternativní medicínu u nás spousta lidí nevěří. Když se ale objeví nějaký problém, kde už ani běžné léky nepomáhají, většinou se na ni lidé obrací. Proč ne. Jednou jsem byla na jehličkách, které mi léčitel napíchával na ušní boltce a také mi dával na záda baňky. To mě naprosto nadchlo a ještě několik dní poté jsem měla "modřiny". To je známka toho, že je nějaký problém a měl by se řešit. Určitě každému doporučuji na něco podobného zajít, než do sebe začnete sypat chemii :-)

17.01.2019

Dnešní doba je charakteristická rychlostí, stresem a uštvaností. Musíme tedy hledat cesty, jak vytvořit harmonii a rovnováhu mezi tělem a duchem. To je také základní princip celostní medicíny. Člověk by měl naslouchat svému tělu, které nám umí dávat nejrůznější informace a varování, čímž se dostává ke zjištění příčiny poruch.

15.01.2019

klinika čínské medicíny v Praze China Care je prastarý směr léčby. Věřím, že by se tělo mělo léčit jako celek. Stejně tak duše jako tělo. Klasická medicína většinou řeší jen následky, ale né příčinu :( Bohužel

11.01.2019

Východní medicína je super. Mrzí mě, že tady se těmto zdrojům moc nedává prostor. Někdy mi přijde, že je to strach hlavně velkých farmaceutických korporací, že přijdou o zákazníky, které si za ta léta naučili na "své zobání" léků.

01.01.2019

Dokonalé místo pro relax v dnešní uspěchané době. Zkoušela jsem různá zařízení podobného druhu, ale asijské masáže a jiná ošetření těla i ducha prováděné skutečnými odborníky v tom nejpříjemnějším prostředí, jaké si umíte představit, to je opravdový únik od stresu a přepracování. Teplo, tichá hudba, šikovné ruce personálu a jemné, exotické vůně. Určitě doporučuji všem.

30.12.2018

Klinika čínské medicíny China Care v Praze má velmi příjemné prostředí, kde se člověk dobře cítí a připadá si jak v jiném světě. Člověk si tu může dopřát masáž těla, sestavení jídelníčku, cvičení atd. Rozhodně doporučuji.

29.12.2018

Bez nadsázky skutečná oáza v centru velkoměsta. Poukázky na služby tohoto podniku dostáváme u nás už nějaký čas. Specialisté a skuteční odborníci na lidské tělo a lidskou duši. Dokonalá znalost anatomie umožňuje skvělé provedení masáže těla a útulné, krásné prostředí pomáhá zrelaxovat duši a mysl. Erudovaný personál, prvotřídní kosmetické přípravky péče a ochota zaměstnanců přivede spokojené klienty vždy zpět.

28.12.2018

Líbí se mi a velmi mě zaujala profesionální péče a individuální přístup v centrech China Care. Jsem ráda, že zde, ačkoliv doba jde dopředu, zůstávají u klasických a ověřených terapiích. Už se těším, až se tam vrátím.

24.12.2018

O China care slyším poprvé,ale recenze mě velmi nadchly že jsem rozhodnutý to vyzkoušet. Prostředí je milé, uklidňující a mají široký výběr procedur, takže je z čeho vybírat. Rozhodně po novém roce zajdu

08.12.2018

Opravdová nádhera! Jedinečná kombinace toho, jak udělat něco pro své zdraví, krásu a zároveň si při tom odpočinout, zklidnit se. Profesionální a milé masérky, specialistky na jednotlivé úkony. Masáž, která povzbudí a posílí. Provoní pokožku, dodá energii a posílí sebevědomí. Příjemné prostředí, exotické vůně a podmanivá, příjemná hudba. Už se těším na další návštěvu.

08.12.2018
Doporučení: 6

Přiznám se, že o medicíně v China Care slyším poprvé a velice mě to zaujalo. V krásném prostředí prožít příjemné léčivé procedury, to bych velice ráda vyzkoušela. Určitě dávám přednost alternativní léčbě než medikamentům.

07.12.2018

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Na skok za moudrostí východní medicíny v China Care.Já osobněvím že čínská medicína skutečně funguje,nedávno jsem vyzkoušela jeden výrobek,který mi dost pomohl a toto zařízení působí skutečně dobře..

06.12.2018

Čínskou medicínu velmi podporuji. Při dnešní stavu naší medicíny se nelze divit, že se lidé častěji a rádi svěřují do rukou těchto odborníků. Často vyřeší problém, se kterým si západní medicína nevěděla rady.

06.12.2018

Akupunkturu jsem vyzkousela, ale tezko rict, jestli to fungovalo nebo ne, terapii a rehabilitaci jsem doplnovala i jinym fyzioterapeutickymi metodami, nejsem asi uplne cilova skupina nebo zalezi asi na tom, kdo se tim zabyva a veci rozumi

06.12.2018
Doporučení: 12

China Care - skvělé prostředí určené k odpočinku, regeneraci. Jedná se o tradiční čínskou medicínu. V první řadě přijde konzultace, aby se zjistilo, co člověka trápí, jeho požadavky. Z akupunkturních jehliček mám divný pocit - je to pro mě malá neznámá.

05.12.2018

China Care je skvele zarizeni.Clovek si odpocine,oddychne si.Mile krasne a ciste prostredi.Perfektni masaze,sestaveni jidelnicku atd.. vse co kazdy z nas potrebuje. Za me super

04.12.2018

Skvělé, výjimečně příjemné zařízení. Přesně to, co potřebuje člověk v tomto chladném počasí a náročné předvánoční době. Oáza pro tělo i duši. Teplo, příjemné, přírodní exotické vůně. Oleje a séra na přírodní bázi, které dodají tělu energii a zdraví prospěšné látky. Tiché, milé prostředí a personál. Specialisté na jednotlivé části těla. Dokonalý relax za přijatelné peníze.

04.12.2018

China Care je zařízení,kde každý najde to co potřebuje,nebo hce.Masáž těla,sestavení jídelníčku,cvičení atd.Velmi příjemné prostředí,že si člověk připadá jak v jiném světě.Na recepci Vás mile uvítají a zároveň poradí.Člověk odchází odpočnutý a nabitý energií,což každý potřebuje.

Žádné.

04.12.2018

Moc se mi líbí příjemné a vkusné prostředí. Na jejích stránkách se člověk může podívat co ho čeká. Prostředí je čisté a člověk se uvolní při vstupu už jen díky vůni. Skvělé je že se zaměřují na podstatu problémů. Často jsem někde podstoupila masáž abych se zbavila problémů ale výsledek nebyl a nebo byl jen krátkodobý. Tady se ale člověku opravdu věnují.

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat