Pálí vás po nalíčení oči? Zkontrolujte kosmetiku a vyhněte se častým chybám

18.02.2019 | Krása a móda

Červené a oteklé oči, slzení, dokonce až zánět spojivek si můžete přivodit nesprávným a nešetrným používáním kosmetiky. Jaké jsou nejčastější hříchy, kterými dráždí své oči mnoho žen?

Kontrolujte datum spotřeby

Ačkoli vás to třeba ani nenapadne, když řasenka není vyschlá, krém stále pěkně voní a tužka na oči není ještě ořezaná až na samý konec, je u kosmetiky více než důležité, abyste dodržovaly doporučená data spotřeby. Ta jsou ve většině případů označena piktogramem ve tvaru otevřeného kelímku a u něj počtem měsíců, po které je možné kosmetiku od otevření používat.

Používáním prošlé kosmetiky si můžete zadělat na problémy s vyrážkami a ekzémy, v neposlední řadě také právě na podráždění očí. Zejména řasenky a tužky na oči dokážou způsobovat nepříjemné pálení a řezání. Tím spíše při používání po datu spotřeby.

Nesprávná volba

Pro někoho, kdo je citlivý na dekorativní kosmetiku, rozhodně není vhodné používání práškových stínů nebo řasenek s vlákny, které prodlužují řasu tím, že se na ni nalepí. Práškové stíny i podobné řasenky při pohybu víček padají do oka a jejich drobné částečky mohou kromě pálení a pocitu cizího předmětu v oku způsobit i zánět spojivek. Vyhnout byste se měly i tolik oblíbenému nanášení linky přímo do oka, na spodní víčko.

Nešetrné odličování

Dáváte přednost kosmetice s dlouhotrvajícím účinkem? Pak je ale nutné přizpůsobit tomu i výběr odličovací vody nebo mléka. Zejména na odlíčení voděodolné kosmetiky je vhodné používat odličovadla s obsahem olejů nebo micelární vodu, které make-up spolehlivě odstraní, aniž byste musely oko dřít několikrát po sobě. Dávejte také pozor, aby se odličovací prostředek nedostal přímo do oka.

Pozor na barvy!

Pokud máte citlivé oči, dávejte si pozor i na výběr barvy očních stínů. Největší problémy způsobují stíny a jiná dekorativní kosmetika ve fialových a zelených odstínech. Obsahují totiž určité pigmenty, které oči dráždí více, než ostatní. Raději vybírejte neutrální barvy - meruňkovou, šedou, kakaovou nebo v odstínech hnědé a béžové.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat