Mějte předčasné vyvrcholení pod kontrolou

30.07.2023 | Sex a vztahy

Předčasná ejakulace je noční můrou kdejakého páru. Nevyhýbá se mladým párům, ale ani těm starším. Jaké jsou nejčastější příčiny a jakým způsobem lze uvést stav do normálu a naučit se své vyvrcholení lépe kontrolovat?

Máme problém?

Ačkoli si mnoho párů myslí, že se jich potíže s předčasným vyvrcholením týkají, není tomu vždy tak. Mnohdy mají oba partneři dojem, že je jejich soulož příliš krátká, lékaři však upozorňují, že standardní průměrnou dobou pro dosažení mužského orgasmu je šest minut. O předčasném vyvrcholení však hovoříme tehdy, pokud je milování kratší, než tři minuty. Tento jev má čtyři stupně.

Prvním stupněm je označován pohlavní styk, jenž je kratší než tři minuty. O druhém stupni můžeme hovořit tehdy, kdy k výronu semene dojde do jedné minuty od začátku milování, do třetího stupně spadají muži, kteří vyvrcholí v okamžiku zasunutí penisu do pochvy a posledním, vůbec nejproblematičtějším stupněm je ejakulace, ke které dojde ještě před samotným stykem.

Trénink

Vzhledem k tomu, že tato potíž postihuje především mladé muže, můžeme skutečně soudit, že nejčastější příčinou tohoto problému bývá nezkušenost. S postupem času a nabíráním zkušeností tento problém většinou vymizí. Rozhodně tomu napomáhá častý trénink. Trénovat však není potřeba s partnerkou. Oddalování ejakulace může muž cvičit i při masturbaci.

Znecitlivění

Další možností, jak oddálit vyvrcholení, je použití speciálních sprejů nebo gelů, které po aplikaci mužův penis mírně znecitliví, tudíž prožitek není tolik intenzivní a pomáhá muži udržet orgasmus lépe na uzdě. Ty lze sehnat především v obchodech s erotickým zbožím.

Cvičení

Skvělým pomocníkem jsou také Kegelovy cviky na posílení pánevního dna. Tyto cviky budou znát především ženy, kterým je tato metoda doporučována v poporodním období. Cvičit ji lze prakticky kdykoli a ověřit správný účinek můžete například na toaletě. Zatínáním pánevních svalů při močení, čímž způsobujete jeho přerušování, je právě tím ukazatelem, který napoví, že je cvik prováděn správně. Při poctivém tréninku můžete zaznamenat změny k lepšímu již po několika týdnech.

Návštěva odborníka

Ne vždy jde však o problém, který můžeme vyřešit sami doma. Někdy je viníkem stres, úzkost, strach a celkově špatný psychický stav muže, který vyžaduje zásah sexuologa, někdy i psychologa, který odhalí příčinu psychických potíží a s pomocí správných léků pomohou muži k návratu do normálního života. Pokud nic z výše uvedeného nezabírá, nebojte se svěřit odborníkovi.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6915345/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat