Jak si poradit při kousnutí hmyzem nebo popraskaných žilkách

Včasná a promyšlená pomoc pleti poskytne nejen úlevu od bolesti, ale podpoří i rychlejší hojení a jemný návrat ke zdraví. Jak se efektivně zbavit popraskaných žilek, kousnutí od hmyzu, suchých rtů a jiných problémů? Využijte sílu bylinných výtažků, minerálních a vitaminových doplňků! Kdy se vyplatí mít po ruce okurku nebo rozmačkaný česnek?

Léto se kvapem blíží. Chcete v šatech vypadat co možná nejlépe? Pak nedejte šanci dehydrataci nebo útokům hmyzu! Tyhle rady v nouzi pomohou.

Kousnutí a žihadla

Žihadlo z rány vždy co nejdříve vyjměte. Na vosí štípnutí je ideální natřít jablečný ocet, který vytahuje z rány jed a snižuje zanícení. Na včelí štípnutí naneste roztok z jedlé sody. Mravenčí štípnutí bývá dosti bolestivé. Použijte rozmačkaný česnek, nebo místo potřete slupkou od okurky. Štípance je dále vhodné omývat roztokem oleje tea tree. Po štípnutí o sebe pečujte i zevnitř. Každé 3 hodiny do těla dopravte 2 gramy vitaminu C a běžnou denní dávku B komplexu.

Popraskané žilky

Popraskané žilky se objevují tam, kde je špatná cirkulace krve. V případě tohoto problému se vyvarujte koření, alkoholu, kávy a příliš horké nebo studené stravy. Také zvyšte přísun ovoce a zeleniny, ořechů, naklíčených semen, zařaďte do stravy kvalitní oleje. Dále chraňte kůži před vysoušením (slunce, klimatizace, chlorovaná voda). Pokožku denně zvlhčujte rozprašovačem a v místě žilek provádějte jemnou masáž pomocí oleje vymačkaného z kapsle vitaminu E.

Popraskané rty

I naše rty potřebují hydrataci a vitaminy. Pokud praskají rty nebo koutky, hlásí nám nedostatek vitaminu skupiny B. Dobrým pomocníkem je v takovém případě med. Před spaním rty masírujte krouživými pohyby a následně použijte vhodný krém.

Škrábance

Povrchové ranky a oděrky se rychle hojí, pokud se potírají šťávou z aloe vera. K hloubkovému čištění zkuste 6 kapek myrhové tinktury zředěných s vodou. Abyste zabránili zjizvení pokožky, aplikujte denně olej z kapsle vitaminu E.

Svědivost kůže

Svědí vás plet? To může být projevem narušené rovnováhy pH kůže. Dopřejte si koupel s několika lžícemi olivového oleje a jablečného octa. Působí velmi tišivě při ekzémech a vyrážkách.

Křehké nehty

Pokud vás kromě pleti trápí i křehké nehty, každý večer do nich vtírejte olej z kapsle vitaminu E a z kapsle rybího tuku. Přes noc ruce natřete krémem a navlečte do bavlněných rukavic. Vhodné je užívat doplňky z petrklíčového oleje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat