Pocit štěstí lze udržet i v průběhu krize

Cvičení těla je pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí života. Ale že je stejně důležité i mentální zdraví, se často zapomíná. Následující tipy vám mohou pomoci, udržet si pozitivní náhled na svět a cítit se dobře.

„Jak se máte?“ Na tuhle otázku už každý z nás určitě odpovídal lživě. A většinou ani tázající o čestnou odpověď nestojí. Je to jen zdvořilostní fráze… Především v posledních měsících byly naše myšlenky šedé až černé. Žili jsme v sociální izolaci, osamocení, nudili jsme se, zlenivěli a obecně nám prostě nebylo dobře. Kvůli koronaviru byl celý svět vzhůru nohama.

Kvůli chybějícím sociálním kontaktům a neustálému posedávání se mnoho lidí cítilo deprimovaných a vyčerpaných. A teď je čas to změnit! Existuje totiž spousta malých triků, díky kterým si podobné pocity vůbec nepřipustíte, a ještě získáte novou energii. A to nejlepší je, že se dají lehce zařadit do běžného všedního dne. Uvidíte, že příště na otázku „Jak se máte“ odpovíte popravdě „Naprosto báječně!“

Jedna pozitivní myšlenka před spaním

Zná to každý – máte za sebou sakra těžký den, hlavu plnou starostí a cítíte se zkrátka mizerně. Aby si ale mohla přes noc odpočinout i naše duše, je důležité, před spaním myslet na něco pěkného – to ostatně snižuje i pravděpodobnost neklidného spánku a nočních můr. Tím sice vaše starosti ráno nezmizí, ale alespoň začnete nový den odpočatí a plní svěží energie.

Smích

Zní to tak triviálně. Jednoduše. Ale smích je důležitý, a to hlavně v tak těžké době jako teď. Při smíchu se uvolňují hormony štěstí, takzvané endorfiny, které nás automaticky naladí do lepší nálady. Tedy ať už je to komedie, dobrá kniha, film nebo rozhovor s kamarádkou – nezapomeňte se smát! A v případě potřeby si můžete pomoci skleničkou vína.

Postavte si záchrannou síť

Stále si uvědomujte, že současná doba je jen dočasná fáze, která jednou skončí. I když teď se zdá všechno extrémní. Nenechte se znejistět a nebojte se. Na každé situaci se dá najít něco pozitivního – můžete se naučit třeba novou řeč, nebo zkusit nový koníček.

Následujte pozitivní vzory

Všichni máme někoho, kdo nás inspiruje. Ať už je to pro vás kdokoliv, nechte se jím inspirovat i v této krizi. Pokud vás nikdo výjimečný nenapadá, vždycky pomáhá výměna názorů – s přáteli, rodinnými příslušníky, známými nebo klidně i na internetových forech. Spřízněné duše člověk najde kdekoliv.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat