První pomoc proti stresu. Obejměte kolegu a napijte se

Stres. Také tohle slovo skloňujete prakticky každý den? Nejste zdaleka jediní. A i když je prokázáno, že malá míra krátkodobého stresu může mít v určitýchsituacích na člověka pozitivní účinky, ten častý a dlouhodobý nám podle vědců škodí.

Co udělat, máte-li pocit, že na vás všechno padá, nic nestíháte a že se prostě musíte pod tíhou stresu zbláznit? Zkuste některou z následujících prvních pomocí. Vážně zabírají!

Síla vody

Teď zrovna nemáme na mysli vodu na pití, ale na pozorování. Je totiž prokázáno, že už samotná blízkost vody dokáže stres snižovat. Takže pokud v práci koukáte z okna třeba na řeku, využijte toho. Také zvuk vody je velmi uklidňující – ten si můžete pustit do sluchátek. Uvidíte, že vám pomůže!

Pomoc v šálku

Ale abychom ten pitný režim úplně neignorovali... Jedna britská studie prokázala, že čeká-li vás stresující úkol, je dobré před jeho řešením vypít šálek černého čaje. Snižuje totiž hladinu stresového hormonu kortizolu. To stojí za vyzkoušení, co myslíte?

Pojďme se chvíli smát

Smích je snad nejlepší lék. A proti stresu zabírá také! Je dokonce prokázáno, že pokud si každou hodinu pustíte v práci nějaké vtipné krátké video (tedy pokud proti tomu nebude nic namítat váš nadřízený), budete nejen výkonnější, ale díky smíchu, který vyplavuje ty správné hormony, i odolnější proti pracovnímu stresu.

Zaposlouchejte se

Také sílu hudby se nevyplatí podceňovat. A nemusí být nutně meditační, jak by vás mohlo v rámci boje se stresem napadnout. Pokud si při stresu pustíte nějakou svou oblíbenou skladbu, tolik mu nepodlehnete. Budete se prostě díky známým tónům cítit ve větší v pohodě. Bez ohledu na žánr.

Chci se přitulit

Kolegy v práci asi těžko půjdete objímat (i když proč ne, minimálně tím pomůžete od stresu i jim), ale po příchodu domů se pořádně přitulte k partnerovi/partnerce/dětem/některému z rodičů a pořádně se obejměte! I to totiž stačí, aby se vám do těla začaly vyplavovat protistresové hormony. Mimochodem, úplně stejně funguje i tulení se k domácímu mazlíčkovi!

Miláčku, co kdybychom...

A to nejlepší nakonec. Potřebujete další důvod, proč si užívat častěji milování? Boj se stresem je právě tím, co hledáte. Díky endorfinům a dalším hormonům, které se při sexu vyplavují, zvládáme stres mnohem lépe. Vždyť to děláte pro své zdraví, no ne?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat