Diskuse na téma Inkontinence

Zdravím vás, snažila jsem se zde najít diskuzi na téma inkontinence, ale bezúspěšně, takže jsem se rozhodla toto téma založit, protože věřím, že nejsem jediná, kdo v tomto směru potřebuje pomoci a poradit. Inkontinence se u mě objevila během těhotenství, ale ještě stále, téměř měsíc po porodu, problémy přetrvávají. Je to pro mě hodně intimní a ožehavé téma, nedokážu se s tím svěřit ani svému manželovi, protože se příliš stydím, připadám si jako bych byla nějakým způsobem retardovaná. K lékaři s tím jít také nechci, takže jsem se snažila najít nějaké informace na internetu. Narazila jsem na velmi vychvalované kegelovy cviky nebo tak nějak, takže na ty se určitě zaměřím, ale sháněla jsem i nějaké léky, které však nejsou na předpis a spoustu žen v diskuzích píše, že jim pomohly dýňové tablety, tak jsem se chtěla zeptat, jestli tu mezi vámi není někdo, kdo trpěl inkontinencí a léčil to také sám a ty dýňové tablety má vyzkoušené. Nerada bych kupovala zajíce v pytli.

Sandriskaa 26.07.2023

Já nedám na kalhotky dopustit, jsem po porodu a uplně to nefunguje, takže je lepší se chránit než cítit blbě.. ráno dáte na sebe, večer sundáte a žádný pocity mokra nemám. Díky za ten vynález.

LenkaB 22.07.2023

Stejně jak píše Raketka - mrkni na repetky.cz. Babička má doma tyhle: https://www.repetky.cz/p/inkontinencni-kalhotky-merino-vysoke-light. Dříve nosila vložky, ale ty se pořád shrnovaly. Takhle nasadí kalhotky a má vystaráno.

Merci 05.05.2023

Holky já obnovím trochu diskuzi, holky vložky atd je vše fajn, ale nemáte tip na kalhotky inkontinenční? Ale ráda bych nějaké klasické, jako jsou na menstruaci a nebo myslíte, že by se dali použít ty? Už mě vložky strašně unavují a je to hrozně nekomfortní. Nemáte někdo ozkoušené?

Raketka Merci 16.05.2023

Já jsem jedny používala než jsem šla na operaci u mě už bohužel nebylo zbytí. A jsou to kalhotky teda přímo na inkontinenci a je to neskutečný komfort oproti vložkám. :) Podívej se na na https://www.repetky.cz/inkontinencni-kalhotky a tam si jen vybereš podle síly a samozřejmě i podle toho jaký typ by ti vyhovoval. :)

Merci Merci 23.05.2023

Tak to je skvělé, moc děkuji za tip. A nejsou ani tak drahé, to si určitě objednám, ty s tím vysokým pasem se mi líbí velmi, hlavně i podrží určitě bříško. :) Můžu se ještě zeptat jak se udržují ?

Raketka Merci 25.05.2023

Určitě. :) Vysoký pas je skvěly, hlavně neřežou nikde a opravdu neprotečou. :) Před prvním použitím vyprat a potom vždy přemáchnout v ruce- neždímat a pak vyprat bez avivaže. :)

miška4 21.02.2021

Podívej se sem http://care4you.cz/ určitě vybereš pomůcky, které ti budou vyhovovat.

anastaziaa miška4 22.02.2021

Díky, koukám, že mají opravdu velký výběr, co konkrétně se osvědčilo tobě jestli se můžu zeptat?

miška4 miška4 23.02.2021

Já si kupuju vložky Seni lady a když jdu cvičit tak nosím kalhotky Seni active.

anastaziaa miška4 24.02.2021

Aha, děkuju, to vypadá, že by bylo taky akorát pro mě, zkouším objednat. Snad se s nima konečně budu moct uvolnit i mezi lidma a pořád na to nebudu myslet

Janka 19.02.2021

Taky budu ráda za radu. Cítím se hodně nekomfortně mezi lidma, natož ještě cvičit jako dřív..

anastaziaa 21.01.2021

Co byste mi poradili na potíže s lehkou inkontinencí? Jsem aktivní člověk a nechci se kvůli tomu omezovat.

Gábina 21.05.2020

Mají výběr pro všechny stupně inkontinence, naše babička le čásečně ležící, takže potřebujeme i podložky do postele.

Žofie 15.05.2020

Inkontinence mě začala trápit po operaci, zatím jenom lehčí, ale bez vhodných pomůcek se neobejdu. Dostala jsem tip na Seni, konkrétně na active kalhotky. Jsem spokojená, jsou diskrétní a nosí se jako běžné prádlo.

Katka Žofie 17.05.2020

Už jsem na ně koukala na netu, zkoušela jste s nimi i sportovat?

Žofie Katka 19.05.2020

Nejsem žádný aktivní sportovec, ale sem tam si vyjedu na kole a jsem v pohodě.

Kateřina 09.04.2020

Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s občasnou inkontinencí. Mám problém při zakašlání, nebo když prudce vstanu. Občas se mi při tomto stane, že mi trochu unikne moč. Nemohu to ale ovlivnit. Máte někdo podobné zkušenosti?

Vilma Kateřina 11.04.2020

S inkontinencí jsem začala mt problém zhruba v 55 letech. Bylo to hrozné, pokaždé když jsem se víc pousmála, tak jsem měla mokro v kalhotech. Vyřešila jsem to pomocí inkontinenční pomůcky, kterou si kupuji v lékárně. Vydrží 12 hodin, a velice jednoduše se aplikuje.

Kateřina Vilma 13.04.2020

Mohla bych se zeptat, pomocí jaké inkontinenční pomůcky se Vám to podařilo vyřešit?

Karolína 27.09.2019

Kamaradka od nich mela neco, jen vzorecek, co kdyby nahodou po porodu a pouzila je

Petula 06.09.2019

Holky a daji se sehnat v kazde lekarne? Nebo kam mam prednostne zajit prosim?

Ilona Petula 23.09.2019

Zajdi si do elakrny Hartmann, jestli mas nekde pobliz, dle meho maji super vyber a se vsim poradi a pomuzou pri vyberu, hold pri tomhle.

Alička Ilona 26.09.2019

Take tam rada chodim :-) inkontinence me sice netrapi ale tu znacku znam a vim ze je suprova!

Makyna 25.06.2019

Ano, MoliCare vzorecky na vyzkouseni maji.

Viky 23.06.2019

A co presne od te znacky prosim mela, kdyz slo pouze o slbi unik moci? Mivaji pripadne i nejake vzorecky na vyzkouseni?

Sandra 15.06.2019

Ahoj, take jsem tohle kupovala, ale pro babicku, mivala obcasne uniky moci, nic extra, ale hodne jsem toho nakoupila na internetove lekarne lekarnahartmann.cz a zamer se na znacku MoliCare, je super.

Jana 15.06.2019

Mamina tuhle prisla ze s tim snad zacina mit problemy, jakou hygienu porizujete? At jsme kdyztak pripraveni

Petra 03.08.2015

Ahoj, zapomeň na tablety a jiné zajíce v pytli. Kogelovy cviky jsou výborné, ale je to běh na dlouhou trať. Moderní léčba v zahraničí je v podobě laserové terapie - bezbolestně, ambulantně a rychle... Pokud vím, tak v Čechách se už také začíná vyskytovat pár LC, které tuto léčbu nabízí. Pokud bys potřebovala poradit, můžu doporučit

Petra Petra 29.06.2017

Já jako fyzioterapeutka s Kegelovými cviky až tak nesouhlasím. Byl to jeden z důvodů, proč jsem sepsala cviky, které jsem používala ve své praxi (je možné si je stáhnout zdarma tady): http://pruvodkynenaceste.cz/stahnete-si-zdarma/


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat