Rozkoš v podobě zimního sexu

Chmurné počasí vyloženě svádí k nicnedělání. Máte chuť zachumlat se do peřiny, uvařit si čaj a otevřít nějakou dobrou knížku? Beze všeho, ale vyhraďte si čas i na milování. V zimě pro vás toho udělá víc, než se na první pohled může zdát!

V létě je sexuální aktivita na vzestupu, za což kromě jiného může dostatek světla a s ním spojená tvorba určitých hormonů. S podzimem se však všechno mění. Přichází špatná nálada, neschopnost soustředění a snížená výkonnost. Naopak se objevují sklony k přejídání a ospalosti. Jenže koncem listopadu opět stoupá hladina testosteronu, což vědci vysvětlují prastarým nastavením lidstva (1).

Připravte se na druhý dech!

Lovci mamutů „zadělávali“ na další generace právě na podzim, takže narozené děti měly v teplejších měsících lepší životní a klimatické podmínky. Probuzené libido, které se dřív či později přihlásí o slovo, tak v žádném případě neignorujte a pusťte ho z řetězu, vždyť zimní sex má hned několik nesporných výhod. Jakých?

Zbavuje stresu

Milování jako takové ulevuje od napětí, uklidňuje pocuchané nervy, což se v době pandemie hodí dvojnásobně, ale také vnáší harmonii do duše. Podle výzkumů (2) dokonce pozitivně ovlivňuje dýchací systém a udržuje tělo v kondici, zvlášť když si vyberete fyzicky náročnější milostné polohy.

Posiluje imunitu

Během zimy je kde kdo náchylný k infekcím, nachlazení a chřipkám. Samozřejmě, že lékař vám doporučí zvýšit přísun ovoce a zeleniny a dostatečně se zásobovat vitaminem C, jenže to není všechno. Jedinci, kteří se milují jednou až dvakrát týdně, vykazují vyšší hladiny imunoglobulinu A (IgA) ve slinách. Jedná se o protilátky, které působí proti běžným virům a posilují obranyschopnost (3).

Zkvalitňuje spánek a ulevuje od bolesti

Budíte se ze spaní s tím, co všechno ještě musíte zařídit? Ovládají vás chmurné myšlenky, navíc často nemůžete usnout? Řešení je jednoduché. Místo sledování televize odhrňte peřinu, zasuňte ruku pod partnerovy trenky a probuďte jeho penis. Díky milování s ním spustíte v organismu produkci chemikálií, jako je serotonin a opioidy, jež vyvolávají ospalost. Endorfiny zase „dodají“ pocit štěstí, což se hodí nejen při sezónní depresi. Další jejich výhodou je, tlumí bolest. Sex tak uvítají především ti, kdo v zimě trpí na klouby a osteoartrózu (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5057046/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15217036/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8946266/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat