Udělejte si ze své ložnice zónu relaxu bez nepořádku a chaosu

Pokaždé, když něco hledáte ve své skříni, říkáte si, že jednoho dne ji už konečně uklidíte? Začněte s organizací ještě dnes. S těmito jednoduchými tipy dáte řád celé ložnici!

Uspořádaná ložnice je něco jako svatyně, která pomáhá zajistit odpočinek ve dne i v noci. A není divu. Když je naše okolí čisté, přehledné a dobře organizované, vykazujeme v různých životních situacích větší produktivitu a klid. A taky snižujeme vizuální stres. Potřebujete ještě další důvod k tomu, abyste přiřadili věcem své místo? Těchto šest tipů vás chaosu jednou provždy zbaví.

Nejprve vyřešte nejtěžší místo: skříň

Pokud nevidíte na dno vaší skříně, je čas vyhodit oblečení a boty, které jste rok neměli na sobě. Je vám jich líto? Věnujte je charitě, nebo nabídněte k prodeji. A co se šátky, opasky a dalšími drobnostmi? Sežeňte si organizéry na zavěšení. V nouzi pomohou i háčky. Cílem je udržet pořádek a zároveň získat přehled o tom, co kde je. Možná dáte přednost sice nevzhledným, ale praktickým plastovým boxům. Ačkoli na oko nejsou příliš líbivé, dají se použít pro věci, které nemají standardní místo. (Odpor k plastu můžete vyřešit látkovými nebo proutěnými koši.)

Noční stolky udržujte v čistotě

K jediným položkám, které potřebujete mít na nočním stolku, patří budík, kniha, brýle a popřípadě nutné léky či sklenice na vodu. Jestli toho máte poblíž postele víc, působí to neuspořádaně. Proto je nutné investovat do polic nebo nočního stolku se zásuvkou. Jedině tak udržíte nepořádek mimo dosah.

Je-li to možné, využijte prostor pod postelí

Když jsou vám tři roky, tak se pod postelí schovávají nestvůry. Jakmile je vám o něco víc, vidíte v prostoru pod sebou cennou komoditu. Každý volný prostor se hodí. Výsuvné šuplíky, látkové pořadače, krabice, pytle…. To vše vám umožní uschovat pod lůžkem sezónní věci. Otázkou však je, jestli je to dobře. Podle prastarého učení feng-šuej by prostor pod postelí měl zůstat volný, aby mohla energie volně proudit a procházet celým vaším tělem během noci. Je tedy třeba vyzkoušet, zda se po spánku „s krámy“ pod sebou cítíte unavení či nikoli.

Nepřehánějte to s polštáři a dekoracemi

Stelete postel každý den? Tak to asi vyznáváte elegantní a uspořádaný ráz místnosti. K němu se hodí několik dekorativních polštářů – malých i velkých. Jako ano, hezky to vypadá, ale pouze v časopisech. Jakmile chcete jen tak odpočívat, nebo jdete spát, musíte se několika vrstev polštářů urychleně zbavit. Kam s nimi? Na zem! Hezký to pořádek… To abyste si pořídili extra úschovný box nebo komodu k nohám postele.

Třiďte a přizpůsobujte

Než začnete bojovat proti nepořádku, je důležité mít strategii. Seřaďte položky podle velikosti, stylu a barvy. Pokud patříte k organizátorům-nováčkům, automaticky si obstarejte úložné prvky, plastové „děliče“ a háčky. Již v obchodě přemýšlejte, co a jak využijete. Později vám to ušetří mnoho starostí.

Nastavte si limit 5 kouzelných minut denně

Ten nejlepší způsob, jak udržet ložnici v pořádku a nenechávat se ochromit stresem, nepořádkem a chaosem? Každý den jí věnujte pět minut svého času. Vyvětrejte, pověste oblečení, vyneste odpadkový koš, pokud jej máte. Průběžně si tak budete tvořit víc prostoru pro relaxování. Není to lepší, než jednou týdně věnovat několik hodin úklidu?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat