Malý byt pro velké věci

19.05.2021 | Bydlení a design

Bydlíte v opravdu malém bytě a dnes a denně bojujete o každý centimetr místa? Co se takhle zbavit předmětů, které ho zabírají zbytečně moc a dopřejte si pohodlný život v malém, ale vzdušném obydlí.

Televize

Televize dokáže zabrat obrovský prostor, přestože je placatá. Je nutné mít nějaký prostor za ní, kolem ní, a především před ní, abyste na ni vůbec viděli. Pokud však žijete ve skutečně malém bytě, zvažte, zda by vám nepostačil jeden kvalitní notebook, na kterém můžete pracovat i sledovat oblíbené pořady a v případě potřeby ho šoupnete pod stůl.

Stůl

Když už mluvíme o stole, rozhodně si nepořizujte takový, který zabere půlku místnosti nebo nějaký masivní a těžký, který se nesnadno přenáší v případě potřeby. Ideální jsou lehké, stohovatelné stolky, které v případě, že budete potřebovat více prostoru, jednoduše rozložíte a postavíte vedle sebe.

Mikrovlnka

Mikrovlnná trouba zabere na kuchyňské lince spoustu místa. Vhodným řešením je pořízení multifunkční trouby, která má kromě klasických pečicích funkcí i funkci rychlého ohřevu. Pokud žijete sami a vaření není vaším hlavním koníčkem, vyhněte se také pořizování velkých varných desek. Bohatě vám postačí indukční dvouvařič. Pokud si k němu pořídíte rovnou i rychlovarnou konvici, ušetříte další místo na lince.

Závěsy

Závěsy sice zútulňují veškeré prostory, malé byty jsou ale často útulné už tak. Místo toho instalujte nad a vedle oken vkusné police nebo knihovny, které se budou hodit k uložení všeho možného, zároveň odstraněním závěsů vpustíte do malého prostoru více světla, což jej opticky zvětší.

Postel

Klasickým postelím v malých bytech pomalu zvoní hrana. Čím dál tím častěji se obyvatelé garsonek uchylují ke koupi kvalitních, rozkládacích sedaček, které postel plnohodnotně nahradí nebo dávají přednost skříňovým vestavbám, ze kterých se postel jednoduše vyklopí. Další možností je také instalace patrové či zvýšené postele, pod kterou vznikne prostor pro další užívání. Ta ale není příliš praktická, pokud domácnost obývá starší člověk.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat