Domov ve stylu botanic chic nahrazuje přírodu

Nejen móda, ale také interiérový design je poplatný aktuálním trendům. Každoročně prochází proměnami a ovlivňují ho mnohé trendy a společenské vlivy. Milujete zeleň, botanická zahrada je vaše oblíbené odpočinkové místo a nejraději byste žili v krajině věčného jara či léta? Pak si určitě zamilujete styl botanic chic. Perfektně se snoubí s glamour prvky a získá si srdce každého milovníka uvolněné a sofistikované elegance.

Styl vhodný do rušných měst

Brzkou tmu a chmurné počasí, které nyní vládne v našich končinách, si můžeme zpříjemnit všelijak. Pokud jste milovníky jara a léta, máte rádi květiny a všechny odstíny zelené a v rušném městě si často stýskáte na nedostatek kontaktu s přírodou, pak pro vás bude styl botanic chic to pravé ořechové. Nevadí, že nevlastníte žádné rozlehlé sídlo. Velmi se tento styl totiž hodí i do malých městských bytů, jejichž majitelé se mohou v husté zástavbě a všudypřítomném provozu cítit až příliš odtržení od přírody.

Vzrůstající urbanizace nás vede k tomu, abychom si přírodu přinesli zpátky do světa bydlení. Inspirované zemí, bambusem a kamennými povrchy stojí právě pokojové rostliny v centru dění. V kombinaci s ratanovým nábytkem se krásná monstera stane vaší novou spolubydlící. Pokud špatně snášíte zimní plískanice, tento styl vám v bytě pomůže navodit svěží a uvolněnou atmosféru jara nebo léta. Počasí za okny nezměníme, ale můžeme si vytvořit hřejivé a útulné prostředí alespoň doma.

Co je pro styl botanic chic typické?

V základní podobě se styl botanic chic opírá především o paletu s rozmanitými odstíny zelené. V moderním hávu často klasické provedení souzní s doplňky v dalších světlých pastelových barvách. Botanické aranžmá je postaveno na snoubení jemných barevných odstínů s delikátními tvary, rostlinnými ornamenty, jemnými květy a palmovými listy.

Nezapomeňte, že výsledný dojem interiéru zařízeného ve stylu botanic chic by měl být především o lehkosti, eleganci a uvolněnosti. Zapomeňte tedy na masivní a těžký nábytek, který by v tomto aranžmá působil těžkopádně. Vyberte si sedačku a křesla v jemných a oblých tvarech s hebkým čalouněným povrchem a doplňte je měkkými taburety či pufy. Interiér dolaďte načechranými polštářky s motivy ušlechtilých květin, například růží či sakur, a pořiďte si alespoň jedno zrcadlo se zlatým nebo stříbrným rámem. Styl botanic chic miluje sluneční paprsky a projasněnost, proto kromě zrcadla vybírejte i doplňky se zrcadlovým povrchem, jako jsou například tácy či malý odkládací stolek. Elegantní doplňky povýší klasický botanický styl o úroveň výš a dodají mu šmrnc,“ říká Anke Glut, interiérová designérka.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat