Česnekové tablety ochrání psa před klíšťaty

Sezona klíšťat je opět tady. A právě proto byste svému štěkajícímu příteli mohli zkusit nabídnout česnekové tablety, jablečný ocet nebo domácí mátový repelent. Nebo raději všechno najednou?

Milujete dlouhé procházky v přírodě se svým čtyřnohým parťákem? Přichází čas, kdy je třeba popřemýšlet nad prevencí před klíšťaty, které mohou způsobit spoustu zdravotních komplikací, a to včetně lymeské borreliózy, babesiózy a ehrlichiózy. Pokud nejste nakloněni speciálním antiparazitním obojkům, možná vás zaujmou jiné alternativy. Jaké jsou možnosti, jež k ochraně před krvelačnými škůdci přispějí?

Česnekové tablety nejen na trávení

Česnekové tablety jsou vyhledávaným doplňkem stravy. Primárně se využívají ke zlepšování příjmu potravy i resorpci živin. Zároveň předchází zánětlivým stavům a vytváří nepříznivé podmínky pro střevní parazity. Jenže hodit se mohou i jinak. Jejich aroma se vylučuje kůží chlupáče, čímž odpuzuje klíšťata i blechy.

Jablečný ocet ocení lidé i zvířata

Jablečný ocet je jako léčivo využíván po celá staletí. Jeho příznivci tvrdí, že detoxikuje tělo a příznivě ovlivňuje krevní tlak, čímž snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Také zmírňuje bolesti hlavy a alergie, zatímco urychluje hojení. Věděli jste, že je vhodný také pro němé tváře? Jeho přidáním ho stravy lze posílit jejich metabolismus a podpořit imunitu. Vzhledem k tomu, že mírně okyselí organismus i krev, podle některých také spolehlivě odrazuje klíšťata.

Z jablečného produktu si můžete připravit i domácí repelent. Stačí smíchat dva díly vody s jedním dílem octa a směs aplikovat přímo na kožich. Když už jsme u té výroby vlastních ochranných prostředků, je tu ještě další recept.

Máta jako obránce

Mátový esenciální olejíček najde mnohá uplatnění. Kromě toho, že zprůchodňuje ucpané dýchací cesty, tlumí migrény, stimuluje krevní oběh a uvolňuje svaly, také odstrašuje nejrůznější parazity. Její výrazné aroma je pro ně totiž přímo nesnesitelné! Vmíchejte tedy do šálku vody přibližně 20 kapek a repelent pro snadnější nanášení přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Pak už si můžete vy i čtyřnohý člen rodiny užít procházky bez obav a omezení…






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat