Vyčistěte troubu kvalitně a bez námahy

Skvrny od oleje a připálené zbytky jídla jsou pro vaši troubu jako jed. Ale pomysleli byste si, že existují jednoduché prostředky, které vám pomohou ji vyčistit až se bude blýskat? A přitom je máte všechny doma.

Občas se stane, že při pečení neuhlídáme všechno a v troubě pak zůstanou připálené zbytky jídla. Nejenže taková trouba nevypadá hezky, ale navíc se její funkčnost snižuje. Ale čistit ji po každém pečení není občas možné, a když se do toho pustíte jednou za čas, je to pak „akce“ na celé odpoledne. Poradíme vám triky, se kterými to půjde snadno a lépe.

Citron a ocet

S tímhle trikem nebudete muset ani moc tlačit. Stačí vzít zapékací misku a naplnit ji vodou a šťávou z alespoň jednoho citronu. Dejte ji do trouby a zapněte ji na 120 stupňů na asi půlhodinu. Díky citronové páře změknou všechny připáleniny a vám bude stačit ji otřít jen vlhkým hadříkem. A trouba bude nejen čistá, ale bude i příjemně a svěže vonět po citronech.

Do citronové vody můžete přidat i trochu octa – účinek bude stejný, ale vůně po citronech už nebude tak intenzivní.

Prášek na pečení nebo jedlá soda

Prášek na pečení je opravdový všeuměl, co se týká kuchyně. Na čištění trouby ho smíchejte s trochou vody, aby vznikla konzistence kaše. Špinavá místa s ní potřete, nechte několik minut působit a setřete vlhkým hadříkem.

S jedlou sodou to funguje stejně. Jen ji nechte působit asi 20 minut, a pak setřete opět vlhkým hadříkem.

Sůl

Normální sůl je jistě v každé domácnosti. Kromě dochucení pokrmů vás dokáže perfektně zbavit i připálenin. Navlhčete vnitřek trouby a sůl nasypte na postižená místa. Troubu zapněte na 50 stupňů a hlídejte, až se začne sůl zbarvovat do hněda. Pak troubu vypněte a nechte vychladnout. Nečistoty pak smyjte vlhčeným hadříkem.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat