Šatníku i bytovým doplňkům letos vládne žlutá a šedá barva

Máte rádi šedou? Pak jste ve výhodě, protože s ní prožijete úžasný módní rok. Na své si ale přijdou i příznivci žluté, která je symbolem optimistických nadějí!

Co rok, to jiné trendy. A to nejen v oblasti módy, ale i interiérového designu a vlastně i každodenního života. Jak je to s barvami, které by naše šatníky i bytové doplňky neměly minout? Jako tradičně o nich rozhodla americká společnost Pantone Color Institute. Podle ní jsou letošními vítězi šedá a jasně žlutá! Jaká poslání tyto odstíny nesou?

Šedá jako rozhraní mezi dnem a nocí

Někteří tvrdí, že šedá je natolik fádní, že nevzbuzuje žádné extra emoce. S tím by asi nesouhlasili ti, kterým zhlédnutí erotického snímku s názvem 50 odstínů šedi navždy změnilo pohled na milostný život. Každopádně jisté je, že z psychologického hlediska tato barva představuje ochotu ke kompromisům, vytrvalost a uhlazenou konzervativnost. Díky její neutralitě se s ní také moc dobře pracuje, a to nejen, když jde o oblékání. Hodí se totiž zkrátka ke všemu! A co udělá s vaším domovem?

Šedá je dobře kombinovatelná a využívá se zejména v industriálních nebo minimalistických interiérech. Nejlépe se pak projeví ve velkých a dobře osvětlených místnostech. Ovšem i částečná výmalba či drobné dekorace v podobě polštářů, plédů, květináčů a praktických podložek pod skleničky celkové atmosféře dodají punc elegance, čistoty a vkusné jednoduchosti.

Optimismus se obléká do žluté

Jasně žlutá jako další nutnost sezony prý symbolizuje naději, radost, slunce a veselí. A co si budeme povídat, přesně tohle potřebujeme v době pandemie jako sůl. Pokud si nejste jistá, zda se do tohoto nepřehlédnutelného odstínu zahalit celá, volte pouze doplňky, jako jsou třeba kabelky menších rozměrů, náramkové hodinky či náhrdelníky. Do žluté se také můžete jen obout. Pro odvážnější se pak nabízí například tylové sukně, šaty, kostýmy nebo kabáty, které žádnému kolemjdoucímu neuniknou. A co když tuto barvu vypustíte ze skříně, aby se u vás trochu „porozhlédla“?

Věřte, nebo ne, žlutá v podvědomí působí jako zdroj tepla. Právě proto dokáže, alespoň pocitově tedy, pozvednout klima v prostoru. Z tohoto důvodu s ní bytoví designéři „kouzlí“ zejména v obývacích pokojích, kde rozproudí konverzaci. Nesmí se to s ní ale přehánět, žlutou bohatě stačí soustředit pouze na jedno místo nebo kus nábytku.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat