Provoňte si byt skrz naskrz

Nic nedotvoří atmosféru domova tak, jako jeho krásná vůně. Koneckonců, je to to první, čeho si všimneme hned, když otevřeme dveře. Jaké možnosti se nám dnes nabízejí a které z nich jsou nejúčinnější?

Aromalampy

Ostřílená klasika, kterou má doma snad každý. Jen málokdo ji však pravidelně používá, a to je velká škoda. Stačí jen čajová svíčka, éterický olej oblíbené vůně a trocha vody. Pozor však na výběr olejů, které do aromalampy kapete. Vybírejte takové, které v sobě nemají žádné chemické složky, které by se mohly odpařovat do vzduchu a dráždit dýchací cesty. Nezapomeňte také pravidelně kontrolovat, jestli v lampě nedošla voda, aby se olej nepřepaloval. Do aromalamp je vhodnější volit svěží vůně. Voní totiž velmi intenzivně a sladké, těžké vůně by vám nemusely dělat dobře.

Difuzér

Difuzér je na trhu poměrně novinkou a nutno podotknout, že rozprašování vonných esencí pomocí vodní mlhy, je jedním z nejzdravějších způsobů osvěžování vzduchu v bytě. Kromě toho, že bude váš byt krásně vonět, postará se difuzér také o zvlhčení ovzduší.

Vonné tyčinky

Nenechte se zmýlit, nemáme na mysli vonné tyčinky, které zapíchnete do květináče a zapálíte. Takové vám doporučit nemůžeme, protože jejich vůně je příliš intenzivní a velmi často způsobuje bolesti hlavy. Navíc jakýkoli kouř je v bytě nežádoucí. Ty, které myslíme my, jsou nejčastěji ze dřeva a jsou napuštěny vonnou silicí, která velmi jemně provoní váš byt. Hodí se zejména do malých místností, jako jsou toalety, šatny nebo koupelny, protože nevoní tak intenzivně.

Osvědčené tipy

Dodat bytu konkrétní vůni je jen tečka za důkladným zbavením se všech nežádoucích pachů. Vyperte záclony, žárovky omyjte jarovou vodou, nabalují na sebe totiž pachy, zejména z cigaret. Vyčistěte všechny koberce, předložky, dekorační polštářky. Nezapomeňte také na osvěžení dřevěného nábytku, který má sklon do sebe natahovat silné pachy.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:10
17 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:10
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat