Posviťte si na falešnou himálajskou solnou lampu

Není lampa jako lampa? Přesně tak. Tedy alespoň v případě té himálajské solné! Věřili byste tomu, že se i takové zboží často falšuje? Zda si právě vy večer co večer svítíte s padělkem, to se dá zjistit poměrně snadno…

Solné lampy z himálajské soli mají pozitivní účinky na dýchací cesty, oběhový systém i imunitu. Absorbují také znečišťující látky, včetně alergenů, bakterií a plísní. Jejich příjemné světlo navíc vytváří útulnou a relaxační atmosféru, což zase blahodárně působí na lidskou psychiku, tlumí stres a zkvalitňuje spánek. Jde tedy o dekoraci s přidanou zdravotní hodnotou! Nebo by alespoň mělo. Bohužel ne všechna svítidla, která se prodávají, splňují očekávaní, neboť jsou pouhými falešnými náhražkami. Zajímá vás, jak se taková nepravá solná lampa projevuje? Odhalíte ji podle těchto indicií.

Mnohé napoví už balení 

Pokud jste si zmíněnou lampičku objednali on-line, a dorazila vám v igelitovém sáčku a promáčklé krabici, pak se s největší pravděpodobností jedná o padělek. Protože jsou tyto produkty vyráběné ze soli, bývají hodně křehké, byť to tak nevypadá. Jejich výrobci to moc dobře vědí, čemuž odpovídá i používané ochranné balení. V obchodě, kde nemají co skrývat, jsou také naklonění bezproblémové reklamaci, neboť se toto zboží často poškodí právě při přepravě.

I světlo funguje jako záruka (ne)pravosti

Ani když je váš solný úlovek menší velikosti, přesto jasně ozáří celou místnost, vás moc nepotěšíme. Vzhledem k vysoké koncentraci minerálů je světlo nefalšovaných lamp měkké, tlumené a nepravidelné, takže si pod ním knihu určitě nepřečtete. Je pravda, že existují himálajské lampy bílé, jež logicky svítí o něco více, ovšem ty jsou zase podstatně dražší. Jestli ta vaše byla až podezřele levná, i to je důkaz, že jste někomu „sedli na lep“.

Záležitost s vlhkostí

Protože himálajská sůl přirozeně absorbuje vodu ze vzduchu okolo, je-li vystavena zvýšené vlhkosti, začne se v kombinaci s teplem okamžitě „potit“. Tento jev jste nikdy nezaregistrovali? Pak pro vás asi máme špatnou zprávu – jakýchkoli zdravotních účinků se zřejmě nedočkáte, protože máte tu „čest“ s hezky vypadajícím podvrhem.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroj: Názor autora.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat