Ložní prádlo potřebuje správnou péči

Jak často perete ložní prádlo? Jednou týdně, každé dva týdny, nebo ne tak často? A víte, co se může stát, když budete povlečení měnit nedostatečně?

Povléknout nové ložní prádlo je často spojené s velkou námahou a časem. Nejdříve všechno staré vysvléct, potom dát do pračky, usušit, a nakonec zase povléct. Celý proces trvá docela dlouho a pro všechny, kteří nemají sušičku, je to docela velká výzva. A i když máte jiné povlečení, které povlékáte „na střídačku“, asi ho neměníte a neperete každý týden. A to ani nutně nemusíte.

Správná péče

Podle expertů stačí měnit ložní prádlo jednou až dvakrát za měsíc, za předpokladu, že ho perete na 60 stupňů. Co se ale stane, když to dělat nebudete, nebo nebudete povlečení měnit tak často?

Proč je péče důležitá

Ačkoli to pouhým okem nepoznáte, je povlečení plné roztočů. U alergiků mohou tahle miniaturní zvířátka způsobovat dušnost a kašel. A i když nepatříte k lidem, kteří trpí nějakou alergií, můžete si ji vypěstovat, pokud budete dlouhodobě vystaveni prostředí s roztoči. A to jediné, co proti nim zabírá je pravidelné praní v dostatečně horké vodě. Pro silné alergiky existuje na trhu speciální antiroztočové povlečení.

Bohužel v povlečení nedovádějí jenom roztoči. Na prostěradle a povlečení může skončit také pyl, který do pokoje vletí otevřeným oknem, nebo chlupy vašich zvířecích miláčků, které pak dráždí vaši sliznici.

V létě je navíc čisté povlečení mnohem důležitější než v zimě. V létě se i v noci potíme mnohem více a díky tomu se mohou v naší pohodlné posteli rychleji rozmnožovat plísňové zárodky a bakterie.

Zdroj: názory autora, healthline.com, everydayoldhouse.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat