Využijte mech jako domácí dekoraci, která vyčistí vzduch

Dobrá nálada, inovativní myšlení nebo snížení okolního hluku, který vás ruší při spánku. To všechno vám poskytne mech! Nechte si ho zarámovat, takový zajímavý obrázek „pohlídá“ i vlhkost v místnosti.

Co si vybavíte jako první, když se řekne mech? S největší pravděpodobností zelený měkký „koberec“, který se vyskytuje v lese. Musí ale opravdu zůstat jenom tam? Ale kdeže! Mechové obrazy či dokonce celé stěny bývají oblíbenými dekoracemi designerů, kteří tvrdí, že i nevýrazný interiér promění v ohromující prostor. A co víc – tyto neobvyklé ozdoby přinášejí famózní výhody pro zdraví i psychiku! Co se stane, když si takový kousek přírody pověsíte doma nebo v kanceláři?

Čistička vzduchu na nulový pohon

Světová zdravotnická organizace uvádí, že špatné ovzduší přispívá k předčasnému úmrtí, přičemž o život připraví zhruba čtyři miliony lidí ročně. Šokující je také skutečnost, že podle této instituce bývá vzduch v domácnosti horší než venku, kde by se výfukové plyny a toxiny daly doslova „krájet“. Co s tím? Pořiďte si mech! Ten je v boji proti znečištěnému ovzduší obzvláště účinný, neboť škodlivé látky, a to včetně prachu, ulpívají na povrchu a integrují se do jeho biomasy. Jak vidno, pro vaše plíce i svět může udělat mnoho dobrého…

Vylepšená pracovní produktivita

Hledáte-li jednoduchý způsob, který by vám pomohl s kariérním postupem, i v této situaci se vyplatí vsadit na zelenou. Američtí vědci z Texas A&M University došli na základě svého výzkumu k závěru, že lidé v bezprostřední blízkosti mechu vykazují inovativnější myšlení. Mají prý i lepší paměť a soustředění! Rovněž bývají méně ve stresu, což se samozřejmě hodí vždycky.

Ticho? To přece léčí!

Bydlíte na rušné ulici, od čehož se samozřejmě odvíjí i míra hluku? Tak to by chtělo výše zmíněnou měkkou dekoraci, na niž je radost pohledět. A vlastně, nejen to. Poznatky četných studií se shodují v tom, že rostlinná vegetace v prostoru snižuje okolní zvuky až o pět decibelů. Nelze ji upřít ani to, že stabilizuje úroveň vlhkosti, což příznivě ovlivňuje kvalitu pokožky. Také navozuje dobrou náladu, předchází úzkostem, posiluje imunitní systém a podporuje regeneraci.

Zdroje: evergreenwalls.com.au, wikipedia.org






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat